Hvordan at slippe af med HEP B

03/07/2014 by admin

Hepatitis B eller HEP B for korte, er en alvorlig leversygdom forårsaget af hepatitis B virus (HBV). Det mest almindelige af de lever infektioner er præget af irritation og hævelse af leveren. Halvfems procent af voksne, der kontrakt HBV er i stand til at slippe sig selv af virus i den akutte fase (de første seks måneder) uden for meget besvær. Yngre patienter og andre voksne, dog reagerer ikke på akut behandling, hvilket resulterer i en kronisk tilstand, der potentielt kan forårsage skrumpelever leveren, leverkræft, leversvigt og i sidste ende død. Behandlinger er tilgængelige for personer med kroniske infektioner, og en sikker hepatitis B vaccine er tilgængelig for alle aldersgrupper. Nye behandlingsformer er under udvikling for dem allerede smittet så godt.

Instruktioner

• Ring til din læge så snart de er klar over, at du har været udsat for hepatitis B-virus. En hepatitis B immun globulin injektion indenfor de første 24 timer efter eksponering kan forhindre udviklingen af hepatitis B. Først i en serie af tre billeder af hepatitis B-vaccine vil også blive administreret på dette tidspunkt. Din sundhedstjenesteyder vil også nøje overvåge din leverfunktion i den akutte fase i de sjældne tilfælde, at du udvikler leversvigt.

• Få masser af hvile for at hjælpe din krop tilbagesøge infektion.

• Få ordentlig ernæring. En velafbalanceret kost vil hjælpe din krop tilbagesøge infektion. Fokus på fødevarer med højt i protein og fiber samt frugt, grøntsager og fuldkorn.

• Grænse proteinindtag, som leverskader fra hepatitis B hæmmer leverens evne til korrekt nedbryde proteiner.

• Drikke tilstrækkelig væske. Sørg for at have et minimum af otte glas vand om dagen.

• Undgå alkohol og tobak. Disse kan forværre din tilstand og vanskeliggøre inddrivelsen.

• Check med din sundhedsprofessionel før at tage nogen receptpligtig medicin, kosttilskud eller over-the-counter medicin. Undgå acetaminophen såsom Tylenol, som kan forårsage leverskader. Tage alle de ordineret medicin som anvist at lindre eventuelle symptomer, du oplever.

• Møde med din læge for enden af den udpegede tilbagebetalingsperioden for Hepatitis B. Lab tests vil blive administreret for at bekræfte en fuld helbredelse.

• Fortsæt med at følge trinene ovenfor, hvis tilstanden udvikler sig til kronisk fase.

• Tage antiviral medicin. Der er i øjeblikket fem forskellige medicin anvendes til behandling af kronisk HBV. Interferon injektioner supplere din krops naturlige interferon produktion for at stimulere kroppens immunrespons på HBV og hjælpe med at forhindre virus fra replikerende i dine celler. Telbivudine, tages dagligt i pilleform, forhindrer replikering af HBV med færre bivirkninger, men kan forårsage en resistent form af sygdommen til at udvikle. Entecavir er også taget en gang dagligt i pilleform er blevet fundet for at være mere effektiv end lamivudin, men symptomerne kan alvorligt forværre når medicinen stoppes. Adefovir dipivoxil er også træffes dagligt i pilleform at undgå HBV fra replikerende i dine celler. Det er effektivt med patienter, der er resistente over for lamivudin.

Tips & advarsler

  • Spædbørn født af mødre med akut Hepatitis B skal modtage hepatitis B immun globulin og immunisering inden for 12 timer efter fødslen. Praksis sikker sex. Undgå seksuel kontakt med nogen, du kender, har enten akut eller kronisk hepatitis B. Brug en ny polyurethan eller latex kondom hver gang du har sex. Denne seks-måneders akut fase anses den smittede person smitsom. Dem, der lever tæt kontakt med og seksuelle partnere hos den smittede person bør testes for hepatitis B og modtage HBV vaccination. Ethvert sår af husstandsmedlemmer skal være overdækket. Undgå at dele nogen skarpe redskaber som tandbørster, barbermaskiner eller øreringe, så de kan holde små mængder af blod, som derefter kan overføres til en ikke-inficerede person. HBV kan ikke overføres henkastet ved nysen, hoste, hugging eller spise mad tilberedt af en person, der er HBV positive.
  • Overføres gennem blod, sæd, vaginalt og andre kropsvæsker af en smittet person, infektion kan forekomme efter følgende: ubeskyttet sex med en inficeret person; blodtransfusioner; delt eller genanvendes kanyler; og eksponering for inficeret blod.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com