Årsag til strækmærker

05/22/2014 by admin

Strækmærker er striber på huden, der vises, hvor huden er blevet trukket på grund af hurtig vækst. De er mest almindeligt set på mave, lår, balder, bryster og hofter. De starter som regel ud rød, brun eller lilla. De fade til hvid eller sølv, ofte med fordybninger i huden. Strækmærker opstår, når den normale produktion af kollagen er forstyrret på grund af overstretching af bindevævet under huden.

Graviditet

Graviditet er en af de mest almindelige årsager til strækmærker. Mange kvinder udvikle strækmærker, som deres maver vokser hurtigt i løbet af de sidste trimester af graviditeten. Transporterer multipla, at få mere vægt, der anbefales og bærer en stor baby kan bidrage til fremkomsten af strækmærker under graviditeten.

Puberteten

Vækst ryk og vægtøgning i puberteten er en anden almindelig årsag til strækmærker. Piger få normalt dem på deres bryster som de udvikler, men drenge kan udvikle strækmærker, også, især efter en periode med hurtig vækst.

Fedme

Mennesker, der er overvægtige kan have strækmærker, især hvis vægten blev opnået i en kort periode.

Vægtløftning

Bodybuildere kan også udvikle strækmærker. Årsagen til, at denne vægtløftning kan producere hurtige krop ændringer.

Medicin

At tage høje doser af orale kortikosteroider over en periode på flere måneder-- eller bruge hud cremer eller salver, der indeholder steroider for mere end et par uger--kan forårsage strækmærker også.

Genetik

Genetik spiller en vigtig rolle i om du vil få strækmærker. Hvis din mor havde dem under graviditet, du sandsynligvis vil, også.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com