Hvordan man genkender kolorektal Cancer

06/15/2014 by admin

Kolorektal cancer er den næststørste årsag til kræftrelaterede dødsfald i USA, ifølge American Cancer Society. Mænd og kvinder er lige så påvirket, og risikoen for at udvikle denne potentielt dødelige form for kræft er 1 i 19. Fordi kolorektal cancer har få symptomer tidligt i sygdommen, når behandlingen er mest effektiv, lære at genkende tarmkræft Symptomer.

Instruktioner

Tegn på endetarmskræft

• Bestemme din risikofaktorer. Risikofaktorer for sygdommen omfatter en lav-fiber og højt fedtindhold kost, alkoholforbrug, overvægt, brugen af tobaksprodukter, en familie historie af polypper eller tyktarmskræft, inflammatorisk tarmsygdom og en stillesiddende livsstil. Rutine test, såsom en koloskopi, muligvis være startet før eller udføres oftere, hvis du er i høj risiko.

• Hold øje med symptomer relateret til mave abnormiteter, såsom hyppig gas eller fordøjelsesbesvær, blod i afføringen, mavesmerter, en ændring i afføringsvaner og smal unormalt afføring. Disse kan alle tegn på et problem og kræver et besøg hos din læge.

• Rapportere nogen andre usædvanlige symptomer til din almindelige læge på din næste aftale, såsom kronisk træthed, uforklarligt vægttab eller smerte. Mens disse symptomer kan være forårsaget af en række betingelser, er de rapporteret hos patienter med tyktarmskræft.

• Have blodprøven gjort for at tjekke for anæmi. Kolorektal cancer kan forårsage indre blødning eller blod tab, når de passerer afføring, som begge kan føre til anæmi. En simpel blodprøve vil afgøre, om anæmi er til stede.

• Holder dine aftaler for kolorektal screeninger, selv hvis du ikke har nogen symptomer. Regelmæssig screening og diagnostiske test kan betydeligt reducere risikoen for denne kræftform, og tidlig behandling kan redde dit liv. Disse screeninger ser for tilstedeværelse af polypper og andre abnormiteter.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com