Hvad der forårsager en galdeblære infektion?

02/16/2013 by admin

Galdeblæren infektioner er typisk resultatet af udviklingen af galdesten, små krystallinsk objekter oprettes, når galden størkner i galdeblæren. De fleste galdesten tilfælde udvikler ikke til en infektion, men infektion er kendt for at opstå, når stenene bliver indgivet i små rør fører fra galdeblæren ind i tyndtarmen (galdeveje). Blokerede kanalerne forårsager en betændelse i galdeblæren, der kan føre til infektion ud over langsigtede skader på galdeblæren, bugspytkirtlen eller lever. Fortolke dine symptomer og lære, hvad der forårsager galdeblæren infektioner vil hjælpe dig med at arbejde med din læge om at gennemføre en grundig medicinsk undersøgelse og oprette den rette behandlingsplan.

Galdesten

Galdesten, også benævnt cholelithiasis, er den mest almindelige direkte årsag til galdeblæren infektioner. Mens sten typisk udvikler sig i galdeblæren, selv, kan de lejlighedsvis udvikler i galdegangene. Hvis galdesten forårsager smerte eller infektion, er de normalt opdelt i mindre stykker af ultralyd bølger så de kan rejse gennem galdegangene. Hvis denne procedure ikke er muligt eller komplikationer eksisterer, kan kirurgisk fjernelse af galdeblæren, kendt som kolecystektomi, være nødvendigt. De fleste galdesten syge oplever ikke nogen symptomer. Dem, der har symptomer typisk oplever smerter i øvre højre del af maven og kan have en feber, der pigge. Et andet tegn på infektion på grund af galdesten er gulsot, en gul misfarvning af huden og det hvide i øjnene. Symptomer, der tyder tilstedeværelsen af galdesten omfatter kvalme, opkastning, abdominal oppustethed og ler-farvet afføring.

Cholecystitis

Akut cholecystitis er den medicinske betegnelse for en infektion eller betændelse i galdeblæren. Denne type infektion forårsager intens smerte og feber, der kan vare 12 timer eller mere. Smerter fra en akut cholecystitis episode er også placeret under brystkassen på højre side af kroppen. Det kan være udløst af en hoste eller anden bevægelse. Akut cholecystitis er også normalt forårsaget af galdesten. Patienter bør søge øjeblikkelig lægehjælp. Antibiotika medicin er normalt ordineres til denne type af infektion. De bliver ineffektiv, er galdeblæren fjernelse generelt den foreskrevne fremgangsmåde.

Risikofaktorer

Galdeblæren infektioner er ret almindelig i hele verden, især blandt midaldrende, overvægt, kaukasiske kvinder, der har været gravide flere gange. Infektioner kan forventes at opstå som følge af overskydende kolesterol eller bilirubin i galden, utilstrækkelig galde salt, eller når galdeblæren ikke tømme ordentligt på grund af en Blokerede galdegang.

Eksamener og Tests

Det første skridt i galdeblære infektion diagnose er en fysisk eksamen, hvor patientens mave er testet for ømhed. Bør yderligere undersøgelser være nødvendigt for en korrekt diagnose, omfatte de mest almindelige tests blodprøver, leverfunktionstest og en abdominal CT-scanning.

Behandling

Ud over behandling med antibiotika til at bekæmpe infektion, rådes patienter med galdeblæren infektioner til at følge et højt fiberindhold, fedtfattig kost, så snart de er i stand til at tolerere mad. Ordentlig kost kan hjælpe med at forhindre fremtidige hændelser uden en mere invasive kirurgiske indgreb. I disse tilfælde, kan smerte medicin ordineres for at bistå med smertebehandling. Galdesten fjernelse eller fjernelse af galdeblæren, tilrådes bør blokering eller betændelse fører til tilbagevendende infektioner. Kirurgi forhindrer alle fremtidige angreb af denne art. Akut operation er påkrævet, hvis fælles galdegang bliver betændt eller infektionen svarer ikke til antibiotisk behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com