Cozaar alternativer

03/10/2010 by admin

Cozaar alternativer

Cozaar er Mercks varemærke for losartan kalium, angiotensin receptor blokkere (ARB) der primært er ordineret til at reducere forhøjet blodtryk. ARBs virker ved at forstyrre kroppens kemiske angiotensin evne til at komprimere blodkar. Der er flere andre ARBs, der fungerer på samme måde som Cozaar, men kan have lidt forskellige bivirkninger eller være tåles bedre af nogle patienter.

Hyzaar

Hyzaar er en anden blodtryksmedicin fra Merck, kombinere en ARB (losartan kalium) med et diuretikum (hydrochlorthiazid). Da diuretika (vand piller) er typisk ordineres sammen med ARBs til behandling af højt blodtryk, giver Hyzaar patienter med bekvemmeligheden ved at tage både medicin i en enkelt pille.

Atacand

Atacand er Astrazenicas mærke af candesartan, en anden ARB. AstraZenica hævder, at Atacand er mere effektive til at sænke blodtrykket end losartan. 8 mg Atacand piller er også meget mindre og lettere at synke end losartan, som er typisk ordineret i 50-mg tabletter.

Diovan

Diovan er et ARB fra Novartis, og dets vigtigste ingrediens er valsartan. Undersøgelser udarbejdet af Barreras og Gurk-Turner har vist, at valsartan gør et bedre job ved at sænke blodtryk end losartan, og er langt mindre sandsynligt at producere respiratorisk og centrale nervesystem bivirkninger. I modsætning til de fleste andre ARBs, kan effektiviteten af valsartan mindskes ved indtagelse af bestemte fødevarer.

Avapro

Avapro er Bristol-Myers Squibb formulering af ARB irbesartan. Irbesartan har en meget høj biotilgængelighed (70 procent) i forhold til andre ARBs, hvilket betyder, at flere af det bruges af kroppen. Forekomsten af bivirkninger er sammenlignelig med losartan, men undersøgelser udarbejdet af Barreras og Gurk-Turner tyder på, det ikke kan være så effektive på at kontrollere højt blodtryk som losartan.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com