Daglige dosis af jern til kvinder

09/17/2013 by admin

Daglige dosis af jern til kvinder

Et måltid bestående af spinat salat toppet med grillet bøf, er tomater og bønner en glimrende kilde til fiber, vitaminer og et essentielt mineral kaldet jern. Jern spiller mange roller i den menneskelige krop. Det er involveret i ilt transport og deltager i enzymatiske reaktioner og cellulære processer. En kvindes daglige jern krav er betydeligt højere end en mand af flere grunde.

Krav

En voksen kvinde i alderen 18-50 behov 18 mg jern pr. dag, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Gravide kvinder har en meget højere anbefalede indtag af 27 mg / dag. Prænatal vitaminer leverer typisk nok supplerende jern for at dække en gravid kvinde øgede blodvolumen.

Anæmi

Kroppen bruger jern til at gøre hæmoglobin--et protein, der transporterer ilt gennem blodet. Når din krop har en utilstrækkelig forsyning af jern og dit blod er ude af stand til at foretage tilstrækkelige mængder af ilt, er betingelsen kendt som anæmi eller jern fattige blod. Kvinder er særligt modtagelige for anæmi på grund af blodtab gennem månedlige menstruation. Symptomerne på anæmi omfatter sløvhed, åndenød, følelse af kold, svimmelhed og irritabilitet. Tal med din læge, hvis du har mistanke om du er anæmiske, især hvis du lider af kraftige menstruationer.

Mad kilder

Mens kosttilskud kan være nødvendigt i visse tilfælde, er maden den bedste kilde til jern. Fisk og skaldyr herunder muslinger, østers og rejer er særligt rige på jern. En 3-ounce servering af muslinger har en kæmpestor 23,8 milligram af jern. Orgel og rødt kød er højt jernindhold, men de er også tunge fedt. Hjerte sund, vegetarisk kilder af mineralet omfatter spinat, kidney bønner, sojabønner, linser, tomatpure og sveske juice. Du kan også købe berigede korn såsom cremen af hvede.

Overvejelser

Mange vegetariske fødevarer herunder korn, bønner, bælgfrugter, melasse, indeholder tomater og bladgrøntsager ikke-hæm jern, som ikke er godt absorberet af kroppen. Kød, fjerkræ og fisk og skaldyr indeholder typisk 40 procent hæm jern og 60 procent ikke-hæm jern. For at øge absorptionen, Centers for Disease Control og forebyggelse anbefaler at spise disse fødevarer med fødevarer rige på vitamin C herunder rød og grøn peberfrugt, citrusfrugter, guava, kiwi, jordbær og rosenkål.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com