Forskellige stadier af en svinekød bændelorm

03/17/2010 by admin

Forskellige stadier af en svinekød bændelorm

Svinekød bændelorm, ligesom alle andre levende organisme, har en livscyklus. Ormen er videnskabeligt klassificeret som en parasit og det forårsager en smitsom sygdom hos mennesker kaldes cysticercose. Mennesker får sygdommen ved at spise cyster af ormen, som er fundet i rå eller utilstrækkeligt svinekød. Ifølge den Merck Manual, disse cyster lugen til voksne bændelorm i menneskelige tarmene, så hægte sig på intestinal vægge hvor, hvis ubehandlet, kan de vokse op til otte to11 fødder ved modenhed.

Begyndelsen fase

Voksen svinekød bændelorm starter som æg. Æggene findes ubehandlede menneskelige affald. Hvis affaldet bliver i miljøet, kan svin indtage æg, som kan være blandet med deres mad eller vand. Svin, er som bærer af æggene, kendt som "mellemliggende værter" for inkubationstiden mens æggene vokse og blive larver og voksne.

Larve stadie

Anden etape af bændelorm udvikling kaldes larve scenen. Disse larver komme ind grisens tarmvæggen og herfra transporteres af blodet til grisens muskler eller andre væv. Mens i muskler og væv, danner larverne cyster (oncospheres). Inficerede svin kan derefter forberedt på markedet og sendt som mad. Hvis kødet ikke er tilstrækkelig kogt, kan menneskelige derefter indtage de inficerede levende larver.

Den menneskelige komponent

Svinekød, der er spist rå eller utilstrækkeligt vil stadig indeholde cyster, hvis de er til stede i kødet. Når kødet er forbrugt, indtagelse cyster samt. Mennesket bliver nu den mellemliggende vært. Til gengæld vil disse cyster igen hægte sig på tarmvæggen. Ifølge Centers for Disease Control, kan cyster vandrer gennem blodbanen og inficere musklerne i værten. Fra stadiet cyste udvikle orme sig til voksne bændelorm, som derefter begynde at producere æg.

Cysticercose

Igen, æggene klækkes inde i tarmvæggen og udvikler sig til larver. Larverne trænger gennem tarmvæggen og kan rejse til gennem blodet til resten af kroppen, især til musklerne og hjernen. Hvis venstre ubehandlet, voksen kan svinekød bændelorm leve i op til 25 år. Ifølge den Merck Manual er behandling en enkelt dosis af en oral medicin kaldet praziquantel. Cysticercose behandles normalt ikke, medmindre hjernen er inficeret. Hvis bændelorm er placeret i tarmen, er der normalt ingen symptomer. Sygdommen er diagnosticeret gennem en afføringsprøve, hvis det er lokaliseret i tarmene. Hvis det har rejst til hjernen og andre væv, kan dets tilstedeværelse ses i en CT-scanning eller Mr billede. Frysning svinekød for en længere periode, eller madlavning det til en indre temperatur på mere end 135 grader Fahrenheit vil dræbe cyster.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com