Orthomolekylær behandling for Depression

05/29/2013 by admin

Orthomolekylær psykiatri er en ernærings-baseret behandling af psykiske lidelser. Behandlinger af denne art fokusere på at identificere ernæringsmæssige mangler og øge indtaget af disse næringsstoffer til at afhjælpe psykologiske problemer. Denne behandling kan bruges i stedet for traditionelle receptpligtig medicin, og er ofte tilrådeligt, når patienten oplever bivirkninger fra en recept. Orthomolekylær behandlinger kan også bruges til at supplere medicin og/eller psykoterapi.

Hvad kan det behandle?

Orthomolekylær psykiatri kan bruges til at behandle en række psykiatriske sygdomme og lidelser. Nogle af disse omfatter bipolar lidelse, depression, opmærksomhed defecit hyperactivity disorder (ADHD), skizofreni og obsessiv-kompulsiv sygdom. Denne artikel vil fokusere på rollen af Orthomolekylær psykiatri i behandlingen af større depressive lidelser.

Næringsstofferne

I feltet af Orthomolekylær psykiatri, har flere vigtige næringsstoffer identificeret og forbundet med visse sygdomme. Næringsstoffer, der er ofte anbefales under denne form for behandling ville være B-vitaminer, C-Vitamin, magnesium, selen og de essentielle fedtsyrer. D-vitaminmangel ses som en fælles årsag til store depressive lidelser af Orthomolekylær læger.

Fordele og risici

Den største fordel ved denne behandling er, at hvis brugt i stedet for antidepressiva og stemningsstabiliserende traditionelt ordineret for depression, det fjerner de uønskede bivirkninger af disse medikamenter såsom mundtørhed, vægtøgning og kvalme. Orthomolekylær behandling kan være nyttigt at dem, der finder det vanskeligt at holde sig til behandling og tage medicin på grund af bivirkninger. Derudover kunne ernæringsmæssige behandlinger faktisk forbedre funktion af andre ordineret medicin. Risikoen for denne type af behandling er relativt uklart; en risiko er imidlertid det faktum, at denne type behandling ikke anses som legitime af meget ortodoks læger. Er uden tvivl behov for mere forskning om emnet.

Tests og diagnose

Hvis du beslutter at søge behandling med en Orthomolekylær læge, er der et par prøver han eller hun kan udføre for at bestemme din potentielle fordel fra behandling. Disse kan omfatte følgende: et spørgeskema om dine tanker og adfærd/EEG (en test måle hjerne bølge aktivitet), et mineral test af dit hår eller en glukose test af dit blod.

Overvejelser

Området af Orthomolekylær psykiatri er meget kontroversielt på grund af sin manglende afbalancerede forskning samt sine forsimplede og uortodoks tilgang. De fleste mental sundhedspersonale vil anbefale, at brugen af Orthomolekylær behandlinger anvendes sammen med en anden behandlingsplan, såsom medicin eller rådgivning. De videnskabelige, medicinske og psykiatriske samfund ønsker alle enige om, at der ikke er i øjeblikket tilstrækkelige beviser at Orthomolekylær psykiatri er effektiv som den eneste behandling af bipolar og andre lidelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com