Hvad er tegn & symptomer på blokeret æggelederne?

08/28/2011 by admin

Hvad er tegn & symptomer på blokeret æggelederne?

Millioner af kvinder lider af blokeret æggelederne, og betingelsen er en af de mest almindelige årsager til infertilitet. Æggelederne kan være blokeret på grund af ardannelse forårsaget af skade eller infektion, men den underliggende årsag til betingelsen er ofte ukendt. Selvom fælles, er blokerede æggelederne sjældent anledning til alvorlig bekymring. Fordi blokeret æggelederne er ofte asymptomatisk eller nuværende kun med meget milde symptomer, betingelsen er underdiagnosticeret, men det er en førende årsag til infertilitet.

Infertilitet skyldes en blokeret Fallopian Tube

Kvinder, der ikke forsøger at blive gravide kan være fuldstændig uvidende om deres blokeret æggelederne, da barnløshed er ofte det eneste symptom. Da en blokering i æggelederne kan forhindre sæd og æg fra rejser frit, kan de være ude af stand til at deltage i og Opret en zygote.

Kvinder med en tilstoppet æggelederen kan have svært ved at blive gravid, men hvis andre røret er fuldt funktionel, patienten kan aldrig opleve mærkbar infertilitet. Dog kan kvinder med to berørte æggelederne finder det næsten umuligt at forestille sig uden behandling eller in vitro-befrugtning.

Mild bækken smerter forårsaget af en blokeret Fallopian Tube

På grund af det pres, som ar væv steder på området omkring en æggeleder, oplever nogle kvinder milde, konstante mavesmerter som følge af en blokeret fallopian tube. Selvom symptomerne er relativt ualmindelige, præsenterer det normalt med mild, konstant, nagende smerter i underlivet, eventuelt på kun én side.

Mavesmerter kan også være forårsaget af ikke-forretningsmæssigt forbundne betingelser, og det er ikke altid (eller endda ofte) forbundet med blokeret æggelederne. Stadig, tilstanden kunne betragtes som en mulighed for kvinder, der oplever konstante mavesmerter sammen med infertilitet eller andre symptomer på en blokerede rør.

Bækken smerter forårsaget af en blokeret Fallopian Tube

Meget sjældent, kan kvinder med blokeret æggelederne føle intermitterende episoder af svær, tilbagevendende smerter, som undertiden opstår på kun én side af underlivet. Denne skarpe smerter opstår nogle gange kun under menstruation eller ægløsning, på grund af virkningerne af hormonelle forandringer og øget blodgennemstrømning til de reproduktive organer.

Tilbagevendende, svær smerte kan være forårsaget af mange andre faktorer og forhold, såsom menstruation kramper, endometriose, gastrointestinale forstyrrelser og bækken-infektion. Da smerter er kun sjældent forårsaget af blokeret æggelederne, betragtes som andre mulige årsager.

Risikofaktorer for en blokeret Fallopian Tube

Kvinder med visse risikofaktorer er særligt tilbøjelige til at opleve blokeret æggelederne, og en sygehistorie, der omfatter relaterede betingelser kan indikere, at patienten vil sandsynligvis opleve blokeret æggelederne. Den mest almindelige årsag til blokerede æggelederne ardannelse fra en tidligere bækken infektion. Kvinder, der har haft klamydia eller gonoré er i risiko for at have blokeret æggelederne.

Derudover kan skader forårsaget af tidligere ektopiske graviditeter resultere i ardannelse og okklusion af æggelederne. Andre betingelser, såsom cancer, endometriose eller kirurgi kan også bidrage til blokering af æggelederne.

Asymptomatisk blokeret æggelederne

Overraskende, oplever mange kvinder med blokeret æggelederne aldrig nogen mærkbar symptomer. Da smerter fra betingelsen er sjældne, og ikke alle kvinder mærke eller opleve infertilitet, er det ikke ualmindeligt for kvinder med blokerede rør til at gå flere år uden at vide om deres forhold. Det er muligt, at millioner af kvinder faktisk har blokeret æggelederne, der er udiagnosticeret.

Kun gennem en række medicinske tests kan en læge eller sygeplejerske-jordemoder præcist afgøre hvorvidt en patient har en blokeret fallopian tube. Behandlingsmuligheder er variabel, og det er normalt unødvendigt at søge behandling, medmindre betingelsen resulterer i uønsket barnløshed. Kvinder, der har mistanke om, at de har blokeret æggelederne bør søge rådgivning hos en kvalificeret sundhedsperson at modtage en omfattende og detaljeret diagnose.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com