Den bedste kost for en Runner

11/15/2010 by admin

For at opnå optimale resultater i deres valgte sport, er du klogt at spise efter dens behov. Løbere forbruge en masse kalorier og så nødt til at genopbygge disse for at fortsætte med at være effektive. Men hvad din kost bør være, afhænger af typen kører du gør. Er du en langdistanceløber? Eller må du deltage i 100-meter sprints? Disse typer af løbere bør ikke spise de nøjagtige samme kost.

Generelt kører kost

Den idé, at du skal lægge op på kulhydrater før løb er længe blevet udråbt som den nummer et mest vigtige ting at gøre for at udmærke sig i enhver form for løb. Dette synes ikke længere at være så ubrydelig en regel. Ifølge ernæringsmæssige konsulent L. Lee Coyne, Ph.D., hjemmeside Centralhome.com, bliver "højere proteinbehov for løbere nu anerkendt af mange ernæring trænere. Langdistance løbere kan behøver mere protein end bodybuildere, fordi de har tendens til at udfordre deres organer ved høj intensitet længere." Han siger også, at fedt kan fungere godt som de bedste brændstof for løbere: "Seneste offentliggjorte studier fra Danmark, Japan, New Zealand, England og Universitet Buffalo har demonstreret succes med et begreb om 'fedt lastning.'"

Hal Higdon, forfatter til "Marathon: The Ultimate uddannelse Guide," er ikke af samme opfattelse. Han oplyser på sin hjemmeside Halhigdon.com, hvor der mener han carbs er hvad du skal spise: "Kulhydrater er særlig vigtig natten før din race, og endda før din lange løbeture eller vandreture, der fører op til din race."

En artikel offentliggjort på Therunnersguide.com sekunder Higdon udtalelse: "En distance runner, der er ved at forberede til et marathon kan ønske at øge procentdelen af kulhydrater i hans kost i perioder med intens træning hvor han kører store mængder af kilometertal hver uge."

Da alle er forskellige, er din bedste chance at spille rundt med forholdet mellem protein, kulhydrater og fedt, indtil du se hvad din krop reagerer bedst.

Alle tre kilder her enig i, at en runner nødt til at spise en masse flere kalorier end normale, mens i en intens uddannelse fase. Den måde at vide, at du spiser tilstrækkeligt er at se, hvordan du føler dig og hvis du vedligeholder din vægt. Hvis du føler træg efter træning, spiser du sandsynligvis for lidt. Hvis du er at få vægt trods intens træning, spiser du helt sikkert for meget.

De er også enige om, at kvaliteten af kalorierne kan være mere vigtigt end hvad du rent faktisk spiser. Med andre ord, er du ringere stillet hvis du får dine kalorier og kulhydrater fra kage i stedet for fra en hele korn kalkun sandwich, selvom Tyrkiet sandwich kan indeholde færre kulhydrater end kage. Fokusere på at spise friske, uforarbejdede fødevarer såsom frugt og grøntsager.

Overvejelser i forbindelse med sprinterne

Mens mængden af protein for en runner kan være op til debat, vil du behøver mere protein i din kost, hvis du ønsker at være en effektiv sprinter. En sprinter behov eksplosive styrke, der kræver mere muskelmasse. Ifølge artikel i Therunnersguide.com, kan "en sprinter, der arbejder på at forbedre muskelmasse gennem vægttræning, plyometric øvelser og intervaltræning ønsker at inkorporere yderligere mængder af protein i hans kost."

.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com