Oplysninger om knyst kirurgi

03/22/2011 by admin

En knyst er en fod deformitet, der forekommer, når den knogle, der slutter den første metatarsal og storetåen bliver for fremtrædende. En bule, kaldes en knyst, lavet af knogle og blødt væv former langs indvendigt kant af foden som følge af knoglen stikker. Dette problem kan udvikle som et resultat af en hallux valgus (hvilket betyder storetåen på Latin).

Knyst kirurgi

Langt størstedelen af knyster kan behandles uden at ty til kirurgi, så knyst kirurgi er ofte en sidste udvej, når andre behandlinger ikke. En ortopædkirurg kan hjælpe til at afgøre, hvornår knyst kirurgi er passende, og kirurgi, selv kan lindre smerter og hjælpe med at genoprette den normale form af foden, så du kan vende tilbage til normale aktiviteter. Fleste mennesker, der gennemgår knyst kirurgi (mellem 85 og 90 procent) finde operationen er vellykket.

Er knyst kirurgi For dig?

Knyst kirurgi anbefales til patienter, der udviser en række forskellige karakteristika. Kirurgi kan gavne dem, der oplever mund smerte, der er alvorlige nok til at begrænse normale aktiviteter (som at gå eller iført sko uden smerter). Det kan også anbefales til dem, der har hævelse og betændelse, der ikke reagerer på medicin, eller dem, der oplever smerte, der ikke kan behandles med medicin. Dem med stivhed og manglende evne til at bøje eller rette storetåen kan også være kandidater.

Typer af knyst kirurgi

Der findes flere forskellige typer af knyst kirurgi. Først drejer sig om reparation væv på den tå, der er for stramt på den ene side og for løs på den anden side ved at afkorte de løs væv og stramme væv længere. Andet, anthrodesis, består i at fjerne beskadigede fuger og indsætte skruer, ledninger eller plader. Den tredje gang, består exostectomy, i at fjerne bump på tå fælles til at behandle en udvidet ben. Denne procedure anvendes ikke ofte, fordi det ikke løser drivende af storetåen. Fjerde, en resektion anthroplasty, fjerner den beskadigede del af fælles og omstiller den.

Forberedelse til operation

Generelt anbefales en komplet fysisk før operationen, herunder en grundig sygehistorie notering alle medicin du tager. Pre kirurgisk test anbefales, herunder blodprøver, røntgen, og fod x-stråler for at bestemme den passende type af knyst kirurgi.

Forventninger

Patienter bør ikke forvente et hurtigt fix eller en perfekt mad efter knyst kirurgi. Målet er at forbedre smerte og tilpasning; Det er ikke kosmetisk kirurgi og vil ikke helbrede deformitet. Knyst kirurgi vil ikke ændre din mund størrelse, og du kan stadig skal bære specielle sko for at undgå genopblussen af knyst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com