Forskellen mellem glukose & triglycerider

08/31/2010 by admin

Både glukose og triglycerider er metaboliseres af kroppen og gennemført i hele blodbanen. De begge kan laves om til energi til kroppen. De begge kan også føre til livstruende sygdomme, hvis produceret i overskud. Men både glukose og triglycerider har forskellige opdelinger og bruger i vores kroppe.

Glukose

Glucose er en metaboliseret form af sukker i kroppen. Det kan findes i frugter eller hydrolyseres fra stivelse. Når vi fordøje mad, vi nedbryde stivelse og sukker fra disse fødevarer til glukose. Glukose bliver en energikilde, der kommer ind i blodbanen.

Ustabile glukose

Hvis kroppen producerer for meget eller for lidt glukose, kan mange systemer og funktioner i kroppen blive påvirket. Diabetes er en udbredt tilstand relateret til skæve glucose niveauer.

Triglycerider

Triglycerider er et produkt af animalsk og vegetabilsk fedt lagret i kroppen. Stoffet er lavet af tre fedtsyrer kombinere med glycerol. Triglycerider er ikke kun produceres ved at spise fedt, men også ved at spise kulhydrater. I den menneskelige krop, disse transporteres gennem blodet og bliver brugt som energikilde.

Ustabile triglycerider

Høj triglycerider i blodet er defineret som hypertriglyceridæmi. Det er forbundet med en stigning på hjerte-kar sygdomme, fedme og pancreatitis. Det er muligt, at diabetes er en anden konsekvens af høje triglycerider.

At tage kontrol over både

Din læge kan udføre enkle blodprøver for at bestemme din blodsukkeret og triglycerid niveauer. Hvis dine niveauer er højere end anbefalet, kan begge sænkes med en fornuftig kost og daglig motion; i nogle tilfælde kan medicin være påkrævet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com