Offentlige vs Private sundhedsydelser i Canada

06/27/2010 by admin

Offentlige vs Private sundhedsydelser i Canada

Sundhedspleje er blevet offentligt administreret i Canada siden 1966, hvor det blev gjort en del af Canada Health Act. Læger og andet sundhedspersonale i Canada er selvstændige, og sundhedsklinikker og sygehuse er for det meste private virksomheder. Hvad udtrykket "offentlige" betyder i denne sammenhæng, er bare at fleste af sundhedsudgifterne dækkes af Canadas føderale og provinsielle regeringer. Nogle mennesker er i stand til og villige til at betale for deres egen sundhedspleje behandlinger, og der er en række klinikker, der appellerer til dem. Dette er det private sundhedsvæsen.

Dækning

For at være berettiget til canadiske offentlige sundhed pleje dækning, der er kun én større krav: du skal være en borger eller fast bosiddende i Canada. De fleste af din medicinske behov bliver dækket med lille eller ingen personlig omkostning, hvis du opfylder denne betingelse. Privat dækning er ikke virkelig eksisterer i Canada. Du kan købe supplerende sygesikring for hel eller delvis dækning af ting som dental arbejde eller chiropractics, men der er intet separat system af sygesikring. Hvis du vil have privat sundhedspleje, skal du normalt selv betale omkostningerne.

Ventetider

Udover udgifterne er den store forskel mellem offentlig og privat sundhedspleje i Canada, hvor lang tid du skal vente på behandling. For patienter betaler for private sundhedsydelser, ventetider er ofte meget kortere. Det offentlige sundhedsvæsen har en stor del af patienter venter på behandling, der er uvillige eller ude af stand til at dække deres egne udgifter til lægebehandling.

Drug dækning

De fleste receptpligtig medicin er dækket af Canadas offentlige sundhedssystem, selv om dækning varierer fra provins til provins. Nogle provinser vil refundere dig for stof Køb når du har gemt dine kvitteringer med provinsen, mens andre blot registrere enkelt persons navn og sundhedspleje nummer. På det private system, selvfølgelig, vil du ikke blive refunderet for receptpligtig medicin. Det skal bemærkes, at det er næsten umuligt at få receptpligtig medicin uden recept, som du kun kan få fra din læge.

Andre tjenester

Nogle alarmtjenester er ikke omfattet af offentlige sundhedsvæsen, som ambulance pick-up. Hvis du ønsker en privat værelse under opholdet hospital, vil du skulle betale et gebyr. Der er nogle supplerende forsikring behandlere der vil dække ambulance forlystelser og andre sådanne tjenester, men generelt disse omkostninger vil blive betalt af enkelt. De nøjagtige priser varierer afhængigt af provinsen.

Indvirkning på Health Care

Virkningen af at lade privat sundhedspleje på den overordnede kvalitet af sundhedspleje i Canada er en løbende debat. Der er en opfattelse blandt nogle at dem, der bruger privat sundhedspleje får prioriteret behandling. I øjeblikket, er dette ikke tilfældet, som offentlige og private sundhedsvæsen ikke er ofte administreres på de samme klinikker. Der er dem, der mener, at det private sundhedsvæsen er hovedsagelig en konkurrent til det offentlige system, holde det ansvarlige over for presset fra markedet. Flere provinser i Canada eksperimenterer med forskellige typer af private sundhedsvæsen.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com