Hvordan virker en børneorm infektion udvikler?

06/30/2010 by admin

Hvordan kan en Person få børneorm?

Pinworms er små, hvide tråd-størrelse orme, der lever i tarmene af mennesker. 1/4-inch lang parasitter kan forårsage generende kløe endnu er relativt uskadelige. De er indgået mundtligt når børneorm æg er uforvarende sluges. Børneorm æg er for små til at se med det blotte øje. Efter børneorm æg er slugt, flytter de til tyndtarmen hvor de klækkes og udvikle sig til larver. Når de bliver kønsmodne, i 2 til 6 uger, flytter de til tyktarmen til live. Voksen børneorm mate i tyktarmen. Den voksne kvindelige børneorm, rejser gennem endetarmen og lægger sine æg på ydersiden af den pågældende persons anus. Efter at have lagt sine æg, rejser hun tilbage til tyktarmen. Æg holde sig til den pågældende persons anus indtil de klækkes. Når de klækkes, de kommer ind gennem den persons anus til at gå live i tarmene.

Hvordan en Person sluge Pin orm æg?

En person, der sluger børneorm æg efter at røre en objekt, der har æggene på det. Æggene komme på hænderne, og når personen, der lægger sine hænder i munden, æggene komme ind i hans mund og han sluger dem. Børneorm æg kan få på mad efter en person med børneorm æg på hans hænder rører mad. Æggene kan leve uden for kroppen i ca 2 uger. En person kan kontrakten børneorm fra at deltage i oralsex med en person smittet med børneorm. Æg, der er på en persons anus kan komme ind i mundingen af sexpartner under oralsex. Sjældent, er børneorm æg fundet i luften, hvor de kan komme ind i munden gennem indånding.

Børneorm reinfektion

En person er smittet med børneorm kan reinfect sig selv, ved at skrabe hendes anus og få børneorm æg under hendes negle. Børneorm under neglene kan overføres til mad eller objekter. Børneorm, der er under neglene kan også overføres til munden, når personen, der sætter hendes fingre i hendes mund.

Symptomer på børneorm

Mennesker, der smittes med børneorm kan ikke opleve nogen symptomer overhovedet. Nogle mennesker oplever kløe i anus-området. Kvinder kan også opleve kløe i det vaginale område. Sommetider folk spot voksne kvindelige børneorm, der lægger æg på endetarmsåbningen. Symptomer har tendens til at blive værre når børneorm er mest aktiv om natten.

Hvem får børneorm infektioner?

Alle kan få en børneorm infektion. Børneorm infektioner er mest almindelige i skolealderen børn, fordi de bruger skoledage i et lukket område omkring mange børn, hvoraf der højst sandsynligt har en børneorm infektion. Børneorm infektioner er meget almindelige.

Behandling

En læge ordinerer en receptpligtig medicin, der dræber børneorm. To doser er taget, 2 ugers mellemrum. Normalt er alle medlemmer af husstanden behandles som en sikkerhedsforanstaltning, fordi børneorm infektioner er så smitsom. Alle tøj og plader skal vaskes for at dræbe enhver børneorm æg.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com