Hvad Dental instrumenter anvendes af Dental specialister?

12/04/2010 by admin

Hvad Dental instrumenter anvendes af Dental specialister?

De fleste mennesker er fortrolige med dental spejle, skalaer og suge brugt i sygdomsforebyggelse og rengøring, men kun få er klar over det enorme opbud af redskaber, der anvendes af specialister. Mens svarer til almindelige tandpleje, har hver været specielt udviklet til en bestemt opgave og maxillofacial område at maksimere effektiviteten og minimere smerte og traume.

Tandregulering instrumenter

Odontologer er en del af den største dental speciale og er oftest forbundet med beslag og bands. Men de kræver specialiseret redskaber til at vedhæfte, stramme og fjerne dem til at producere et smukt smil. De bruger hærdning lys til at hjælpe lægger beslag på tænder; Mathieu tænger, som låse når lukket for at holde små dele; opdagelsesrejsende, som er en krog-lignende spidst instrument bruges til at undersøge tænder; interproximal strippere, der fjerner nogle af emalje fra mellemrummene mellem tænderne til at oprette ekstra plads til overfyldte tænder og strålingsdetektorer at fjerne overskydende cement. De stole på band flyttefirma, fjerne bands fra tænder; PIN og ligatur kuttere afskåret arch ledninger og ligaturer og distale ende kuttere, der skære enderne af buen ledninger.

Mundtlige & Maxillofacial kirurgiske instrumenter

Mundtlige kirurger udfører en række forskellige kirurgiske indgreb til at forebygge, behandle og lindre maxillary problemer ved hjælp af en bred vifte af instrumenter. Deres værktøjskassen indeholder retraktorer, der bruges til at trække kinder, tunge eller væv for at give bedre synlighed; kirurgisk skalpel og kirurgisk curettes, hver med varierende vinger; rod og perioteal elevatorer, som løsne tænder fra deres rødder og periosteam; og kirurgisk luft boret, som giver mulighed for Kirurger fjerne knogle og afsnit tænder hurtigt med minimal traumer. Mundtlige kirurger også stole på en lang række pincet, der tillader dem at forstå andre redskaber, mest almindeligt blandt dem er nål-indehaveren pincet, bruges til at holde suturer, og tand udvinding pincet, som gør det muligt kirurgen at fast forstå tanden under udvinding.

Endo instrumenter

Endodontists behandling af problemer inden for tanden hvor det bløde væv, pulp og nerver ligger. De er bedst kendt for at udføre rodkanalen, en procedure, der er designet til at reparere og gemme en tand der er dårligt henfaldet eller er blevet smittet. Deres værktøj er specielt designet til at rense ud i rodkanalen. Forud for enhver invasive arbejde bruges en elektronisk apex locator til at bestemme længden af kanalen plads, hvilket eliminerer behovet for røntgenstråler. En højhastigheds boremaskine monteret med en specialiseret carbide bur er første brugt tunnel ind i kanalen. Gradvis finere hånd værktøjer bruges derefter til at fjerne kanalen papirmasse, begyndende med broach, en fleksibelt, tilspidset og pegede gennemføre med fishhook extensions. En fleksibel rodkanalen reamer bruges til at udvide kanalen eller fjerne gamle fugemasse eller påfyldning, efterfulgt af anvendelse af en række filer, oftest H og K-filer, med skarpe kanter er finere og giver mulighed for mere præcist arbejde. Kanalen er derefter forseglet med en gutta Feldkirchen varmepistol, som distribuerer og varmer fugemasse, hvilket gør det nemt plastisk.

Periodontic instrumenter

Periodontists behandling af støtte og omgivende væv af tænderne og er fokuseret på sundhed i tandkødet. Den stump parodontal sonde er deres primære diagnostisk værktøj, og bruges til at måle sprække mellem tænder og tandkød. Betændelse kan forårsage denne revne at uddybe i en lomme, som er et tegn på paradentose. Hvis til stede, vil en periodontist bruger ultralyd rengøring instrumenter, parodontale curettes og strålingsdetektorer i en proces kaldet roden skalering, som i modsætning til almindelig rengøring fjerner plak og tandsten fra under tandkødsranden.

Prosthodontic instrumenter

Protetik beskæftiger sig med forvaltning og behandling af sygdomme forbundet med manglende eller mangelfuld tænder og væv. De kan anvende dental broer, proteser, finér og andre erstatninger. De bruger indtryk bakker til at tage forme af eksisterende tænder og tandkød, prosthodontic spatler til håndtering af dentale voks og blande indtryk materialer, prothodontic knive at sammensatte, gips og trim og spidser roach carver, der bruges til at skære voks af indtryk. Prosthodontists kan også bruge crown flyttefirma til at fjerne gamle kroner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com