Terapeutiske diskussionsemner på rolle spiller for børn

05/25/2010 by admin

Terapeutiske diskussionsemner på rolle spiller for børn

Terapeutiske rollespil kan have en stærk virkning på et barns evne til at håndtere både fortidige og fremtidige begivenheder. Rollespil kan også fungere som et springbræt, hvorfra en terapeut eller andre voksne kan begynde en diskussion om et vigtigt emne med barnet. For eksempel, kan et barn, der har været igennem en traumatisk oplevelse diskutere, hvordan hun følte under hvert trin i rollespillet.

Reenacting en begivenhed

En grundlæggende form for terapeutisk rolle spiller indebærer reenacting en begivenhed. For eksempel kan et barn, der har været igennem et terrorangreb kunne udtrykke sine følelser mere let efter handler ud af, præcis hvad der skete med alle detaljerne. Andre mennesker (f.eks. en terapeut eller en ven) kan spille de andre mennesker i scenen. Gå gennem denne proces vil hjælpe barnet til at visualisere, hvad sket igen og arbejde gennem hendes følelsesmæssige reaktion på hvad der skete.

Handler ud i fremtiden

Børn er ofte bange for en fremtidig begivenhed, og denne frygt kan stoppe dem fra held bevæger sig fremad. For eksempel, et barn kan være bange for en samtale, hun ved, at hun skal have, eller i en offentlig situation finder hun sig selv i. I dette tilfælde kan barnet bruge rollespil til at overvinde denne frygt. Børn kan handle ud af, hvordan de gerne vil situationen til at gå. Herved kan de få mere kontrol over situationen og kan øge deres optimisme mod det. Dette kan føre til en diskussion om hvordan de kan sikre, at arrangementet går som de gerne vil have det til at gå.

At blive en anden

Børn kan også få fra at handle som om nogen de ikke er. Dette kan gælde for to forskellige typer af rollespil. Første fungerer barnet som en anden i en given situation. For eksempel, kan et barn, der har en konflikt med sin far handle ud hans fars del i rolle spille situation. Andet tager barnet på en attribut, at han ikke føler, at han har, som en afgående personlighed. I begge tilfælde giver bliver en person, han er ikke barnet til at udforske sine følelser og til at bryde ud af hans forudfattede opfattelser om sig selv. Dette kan føre til en diskussion om, hvordan det føles for at være nogen adskiller sig, eller hvordan mennesker kan reagere på den samme begivenhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com