Typer af CT-scanninger

07/15/2010 by admin

En edb-tomografi scanning eller CT-scanning, anvender røntgenstråler til at danne tredimensionale billeder af kropsdele og organer. CT-scanninger kan være så lille som en detaljeret scanning af hjertet eller så stor som en mere generaliseret full-body scanning. CT-scanninger er ofte parret med positronemissionstomografi scanninger eller PET scanninger, til at producere resultater meget hurtigere end med konventionelle CT scanner.

Abdominal CT-scanninger

Abdominal CT-scanninger er brugt til at diagnosticere og skærmen patienter for problemer med organer i bughulen. CT-scanninger give mere detaljerede visuelle data end traditionelle røntgenbilleder af abdominale organer. Abdominal CT-scanninger kan diagnosticere problemer, blandt andre organer, nyre og lever, milt, bugspytkirtel, små og store tarme, blære og galdeblære.

Full-Body CT-scanninger

Full-body CT scanninger støbt en tre-dimensionelle billede af alle knogler, systemer og organer. Full-body scanner normalt kører fra hage til lige under hofterne, selv hvis det er nødvendigt, de kan køre fra toppen af hovedet til bunden af fødderne. Full-body CT-scanninger er normalt gjort som en forebyggende foranstaltning for at kigge efter tegn på sygdom.

Hjernen CT-scanninger

Hjerne-specifikke CT-scanninger kan give højere opløsning tredimensionelle billeder af kun hjernen. Disse scanninger er almindeligt anvendt til at diagnosticere hjerneskader, hjernens traumer, tumorer eller kræft og aneurismer. De kan desuden bruges til at finde hulrum i hjernen hos mennesker diagnosticeret med hydrocephalus. Hjernescanninger kan være meget nyttigt i forberedelse af strålebehandling og at hjælpe læger finde en hjernesvulst, der kræver en biopsi.

Brystet CT-scanninger

En bryst-kun CT-scanning giver en læge en tre-dimensionelle billede af brysthulen med flere billeddetaljer end leveres af en traditionel x-ray. Brystet CT scanninger Vis detaljer i lungerne, ribbenene og andre knogler, hjertet og brystet vener og arterier. CT-scanninger kan vise en række problemer, herunder arterie blokeringer, visse hjertelidelser og nogle lunge kræft tumorer.

CT-scanninger af specifikke organer

Ud over generelle område scanninger og hjernescanninger, kan CT-scanninger foretages af særlige organer af interesse. Lokaliseret hjerte scanninger kan give visuel information til at hjælpe med at diagnosticere hjertesygdomme og arteriel blokeringer. Nyre- og leversygdomme scanninger kan hjælpe med at diagnosticere nyre-og leversygdomme. Specifikke lunge scanninger kan hjælpe med at diagnosticere særlige betingelser i lungerne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com