Biologiske & Viral vandrensning

09/08/2010 by admin

Biologiske & Viral vandrensning

Biologisk forurenet vand indeholder skadelige mikrober som parasitter, bakterier og vira. For at undgå at spille vært for disse mikroskopiske vagabonder, er det vigtigt at sikre, at dit drikkevand er renset, især når kvaliteten af kilden er ukendt.

Typer

Høje doser af ultraviolet lys bestråle og ødelægge virus og bakterier, selv om andre marauders som Giardia parasitter kan overleve slagtning. Behandling med klor kemikalier, ozon eller jod kan dræbe mange patogener; kogende vand er også yderst effektiv. Nogle vandfiltrering systemer som omvendt osmose kan fjerne virus og andre biologiske kontaminanter, selvom andre filtre med større pore størrelser kan tillade vira at passere igennem.

Effekter

Effekten af kemisk behandling afhænger af kemiske, sin koncentration og eksterne faktorer såsom pH af løsningen. Vand behandlet med ozon skal normalt være chlorerede samt, eftersom ozon bryder ned hurtigt og ikke vare ved meget længe i vandet. Kogende vand er den mest idiotsikker metode til rensning af nødsituation vand men er sjældent praktisk for home vandfiltrering systemer på grund af mængden af energi, det forbruger.

Overvejelser

Mikrofiltrering og ultrafiltrering fjerner ikke virus. Omvendt osmose og nanofiltrering, dog diffusere vira og andre biologiske kontaminanter. Destillation og ultraviolet behandling kan både ødelægge biologiske kontaminanter, men er dyre og skal være ordentligt vedligeholdt skal være effektiv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com