Tegn & symptomer på anæmi mens du er gravid

08/11/2010 by admin

Tegn & symptomer på anæmi mens du er gravid

Når en kvinde er gravid, stige hendes krop vitamin og mineral behov betydeligt fordi hun støtter udviklingen af en baby. På grund af dette udvikler mange kvinder anæmi under graviditeten. Symptomerne er undertiden ligner normale symptomer på graviditet, herunder træthed, svimmelhed og cravings. På grund af parallellerne mellem symptomerne antager mange kvinder, at symptomerne på anæmi er bare normal ømhed og smerter af graviditet. Men hvis du har en række symptomer på én gang, kan du blive anæmiske.

Træthed

Træthed og svaghed er nogle af de mest almindelige symptomer på anæmi hos gravide og ikke-gravide kvinder. Træthed opstår med anæmi, fordi blodlegemer transporterer ilt gennem din krop er formindsket, hvilket betyder mindre ilt der flyder til dit hjerte og andre organer i kroppen. Dette kan til gengæld gøre du føler dig drænet for energi.

Mad Cravings

Mens mad cravings er almindelige hos gravide kvinder, forårsager anæmi ekstremt usædvanlige cravings. Anæmiske mennesker tørster is hyppigst, og lejlighedsvis tørster papir og ler. Bukke under for papir eller ler trangen kan være skadeligt for kvindens krop samt babyen, og bukke under for isen trang ofte kan medføre skader på tænderne.

Bleg hud

Bleg hud er et symptom på anæmi, der er særlig udbredt blandt gravide kvinder. Bleghed påvirker sædvanligvis læber, hænder og øjenlåg område. Bleghed resultater fordi anæmi reducerer røde blodlegemer i kroppen.

Svimmelhed

Svimmelhed skyldes manglen på ilt der optages i blodet og leveres til hjernen. Dette kan være en særlig farlig symptom for gravide kvinder, som svær svimmelhed kan forårsage snublende og endda besvimelse, hvilket kan resultere i skade på barnet.

Åndenød

Åndenød er en anden bivirkning af anæmi, der er fælles under graviditet. Åndenød er forårsaget af manglen ilt flyder gennem kroppen, når jern niveauer dip og blodet undlader at absorbere korrekte mængder af ilt. Dette symptom kan blive svær anæmi forværres, og kan forværre svimmelhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com