Poppadums ernæring Information

08/10/2010 by admin

Poppadums ernæring Information

Poppadum (også kendt som papad, papadum eller papadom) er en traditionel indisk og Sri Lankas fladbrød. Dejen formes til en tynd rund form svarende til en tortilla. Dejen er ofte krydret med krydderier og derefter stegt eller bagt over åben ild eller i en tandoori ovn. Poppadums kan være sweet eller krydrede og sprøde ligesom kartoffel chips. De serveres ofte som forret eller snack sammen med en række forskellige chutneys eller dips.

Ingredienser

Poppadums er lavet ved hjælp af linser mel eller bønne mel og krydres med krydderier som spidskommen, sort peber, hvidløg, Kardemomme, nelliker, kanel eller chili. Mel og krydderier er kombineret med vand til at danne en blød dej. Den fladtrykte dejen er typisk stegt i jordnøddeolie eller bagt i ovn.

Vitaminer og mineraler

Fordi de er lavet med fuldkorns mel som linser og bønne mel, er poppadums spækket med vitaminer og mineraler. Linser og sorte bønner er en glimrende kilde til jern, mangan og folat, vigtige mineraler til at opretholde sunde knogler og blod.

Protein og Fiber

Linser og bønne mel er også gode kilder til protein og fiber. En servering af poppadum indeholder omkring 7 gram protein og 7 gram fiber. Linser og bønne mel er glutenfri, og fordi de indeholder store mængder protein og fiber, ikke ophøje blodsukker så meget som hvede mel, hvilket gør poppadum en sund snack valg for dem med blodsukkeret spørgsmål såsom diabetes.

Stegt vs bagt

Kalorieindhold indholdet af poppadums er forskellig afhængigt af om de er stegt eller bagt. Stegning poppadum fordobler antallet af kalorier og tilføjer cirka 14 gram fedt. Bagte poppadum er fedt-fri. En enkelt servering af bagte poppadums indeholder 140 kalorier, mens en stegt servering indeholder ca 300 kalorier. Jordnøddeolie traditionelt anvendes i stegning poppadums er en "gode" enkeltumættet fedt, som forskning viser kan forbedre kolesterolindholdet i blodet når de indtages i moderate mængder.

Accompaniments

Poppadums kan være en nærende mellemmåltid serveres plain eller med en bred vifte af tilbehør såsom mangochutney, kokos chutney, karrysauce, tamarind sauce, agurk raita eller enhver krydderi af valg.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com