Fordele af fiskeolie på blodtrykket

10/30/2010 by admin

Fordele af fiskeolie på blodtrykket

Fiskeolie er godt for hjertet, bidrager til at sænke triglycerider, reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde og kan endda lavere blodtryk, ifølge Mayo Clinic. En undersøgelse, fremhævet af American Heart Association (AHA), Morris mfl, viste, at fiskeolie nedsat blodtryk med 3,4/2 mm Hg. En anden undersøgelse af Appel et al fundet en endnu mere væsentlig reduktion af 5.5/3.5mm Hg i mennesker, der havde ubehandlet hypertension.

Hvordan virker det?

Mayo Clinic siger at sænke effekten fundet i undersøgelserne, der kommer fra omega-3 fedtsyrer, som findes i fiskeolie. Det indeholder docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA). DHA synes at have mere af en effekt på at sænke blodtryk end EPA.

Omega-3 fedtsyrer kan også findes i vegetariske kilder som vegetabilske olier og engelsk valnødder. Denne strand er kendt som alfa-linolensyre (ALA). Ifølge Mayo Clinic, lignende fordele er blevet foreslået til ALA, men beviserne er ikke overbevisende, og fordelene er ikke så fremtrædende.

Hvor meget er nødvendigt?

De undersøgelser, der viser et fald i blodtrykket anvendes en meget høj dosis af fiskeolie. The Morris mfl undersøgelse bruges en dosis 5.6 gram pr. dag. For at sætte dette i perspektiv, hedder Mayo Clinic det, at med den gennemsnitlige vestlige kost folk spiser kun 1,6 gram omega-3 fedtsyrer dagligt. De fleste af disse er kommer omkring 1,4 gram, fra vegetar-source ALA, forlader kun omkring 0,1 gram fra de gavnlige fiskeolier.

AHA anbefaler, at raske voksne spise to portioner af fede fisk om ugen. World Health Association anbefaler mellem 0,3 til 0,5 g pr. dag af omega-3 fedtsyrer og 0,8 til 1,1 g pr. dag af plante-baserede ALA.

De amerikanske Food and Drug Administration stater at forbruge op til 3 gram fisk olie pr. dag "generelt betragtes som sikkert." Dette er især vigtigt, fordi Appel mfl undersøgelse så blodtryk sænkende effekt med mindre end 3 gram dagligt.

Sikkerhedsmæssige overvejelser

De høje doser, der kræves til at sænke blodtrykket i Morris mfl undersøgelse kan have nogle skadelige bivirkninger. Ifølge Mayo Clinic, doser, høj kan medføre en øget risiko for blødning. Således tilskud bør at høje ske kun under opsyn af en læge.

Toksiner, særligt methylkviksølv, er også blevet fundet i nogle fiskearter. Men ifølge Mayo Clinic, toksiner indsamle mere fisk kød end i fiskeolie. Det siger, at fiskeolie kosttilskud synes at har ingen tegn på kviksølv. Men folk, der er modtagelige for tungmetaller, som små børn og kvinder, der er sygeplejerskernes eller gravide bør være særligt forsigtig, når du indtager fisk eller overvejer fiskeolie kosttilskud.

Mayo Clinic siger, at andre mindre skadelige bivirkninger er gastrointestinale gener, bøvsen og en fishy eftersmag. For at mindske disse virkninger, tage den fiskeolie supplement med et måltid eller om natten lige før sengetid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com