Innovative & naturlige måder til rensning af vand

10/06/2010 by admin

Innovative & naturlige måder til rensning af vand

Mange mennesker ved, at en af de sikreste og mest grundlæggende måder til at rense vand til at koge det. Dette sikrer, at bakterier og parasitter i vandet vil blive fjernet, hvilket gør det sikkert at drikke. Men der flere alternative metoder til rensning af naturligt vand andre end blot kogende det.

Destillation

Kogt vand kan renses yderligere gennem destillation. Processen indebærer kun indsamler de dampe, der kommer fra damp fra kogende vand. For at opnå den destillation proces, fylde en gryde om halvvejs med vand og binde en kop i bunden af puljens låg, således at det hænger ret-side-up inde i puljen, når låget er placeret over pot-åbning. Koppen bør ikke Dingle i vandet. Kog vandet i ca 20 minutter, og den kondens, der indsamler på indersiden af låget og drypper i koppen er destilleret vand du ønsker. Denne damp vil ikke indeholde salt og andre urenheder, der er stadig i gryde med kogende vand. Den ulempe ved denne teknik er at det giver meget lidt destilleret vand, og du kan have til at vente på at køle før indtager.

Sand filtrering

Metoden langsom sand filtrering tillader vand at flyde igennem ca 1 kubikmeter sand, som vil filtrere ca 2 liter vand et minut. Den ulempe ved denne proces er, at det kun kan fjerne begrænset mængde af bakterier og sandsynligvis ingen af kemikalierne i vandet. Vandet vil også skulle allerede være relativt klart for at filtratet ordentligt gennem sandet.

Trækul filtrering

Uønskede elementer som kemikalier og bly kan fjernes fra vand, der er filtreret gennem komprimeret kul eller kul blok filtre. Sådanne kulfiltre er dog let tilstoppede, så denne metode virker måske bedre, hvis vandet er pre filtreret med sediment eller sand.

Omvendt osmose

Vand, der er renset igennem omvendt osmose er tvunget på højt tryk gennem en membran, der har små, mikroskopiske huller i det. Denne metode kan fjerne de mineraler og salt i vand, men vil sandsynligvis ikke fjerne kemikalier eller bakterier.

Ultraviolet lys

Vand renset med ultraviolet lys opnås ved at udsætte vand for ultraviolette stråler, som kan inaktivere eventuelle patogener, der er til stede. For at rense vandet på denne måde, skal du blot placere en ren, klar container fuld af vand ud i solen i mindst seks timer på en solrig dag, og mindst to dage hvis der er skydække. Ulempen ved denne metode er, at det kun virker for klart filtreret vand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com