Radiologi & Cerebral parese

01/09/2012 by admin

Radiologi & Cerebral parese

Tegn på cerebral parese ses ofte i de første år af livet, men dette kan variere fra barn til barn, og diagnosen skal stilles af en læge. Værktøjer som magnetisk resonans - Mr- eller andre typer af radiologi, der bruges til at etablere en endelig diagnose.

Cerebral parese

Ifølge WebMd.com, cerebral parese er et syndrom, der påvirker muskel refleks og koordinering, og kan resultere i taleproblemer. Cerebral parese er en af de mest almindelige årsager til barndommen handicap, og det er resultatet af en skade på hjernen, der er indtrådt før eller under fødslen.

Diagnose gennem radiologi

Ifølge Mayo Clinic, er radiologiske procedurer almindeligt anvendt til at diagnosticere cerebral parese. En MR-scanning bruges til at producere digitale billeder af hjernen, og en lignende test, kaldet en kraniel ultralyd, indeholder billeder af hjernevæv gennem højfrekvente lydbølger. En computertomografi--CT - scanning kan bruges til at opnå tværsnits udsigt over flere områder i hjernen. Læge eller radiolog vil derefter få vist resultaterne for at opdage hvor abnormiteter ligger.

Overvejelser

En MR-scanning er temmelig støjende, og dette bør forklares til barnet, således at han ikke er bange for lyde. Alle prøver er smertefri, men afhængigt af barnets alder, kan det være svært for ham at forstå vigtigheden af at være stadig under hele proceduren. Hvis det bliver problematisk, vil lægen ordinere en let beroligende.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com