Hvad er årsagerne til Depression hos mænd?

12/27/2011 by admin

Depression kan forekomme i både kvinder og mænd. Selv om mange af de faktorer, der fører til betingelsen er det samme, for eksempel, en arvelig risiko, nogle årsager til depression hos mænd er meget specifikke til den mandlige psyke og hvad mænd ser som samfundets forventninger.

Arbejdsløshed & pensionering

En mands følelse af værd er ofte knyttet til sit job. Når han mister det, enten gennem arbejdsløshed eller endda pensionering, lider hans selvværd. Mænd ofte har svært ved at tale om deres mismod og kan trække sig tilbage i depression.

Alkohol og stofmisbrug

Mænd, der søger trøst i drikke eller narkotika forværrer problemet med depression. Stofmisbrug fører til flere apati, som forværrer tilstanden. Der er også nogle spørgsmål, om stofmisbrug er en årsag eller et symptom på depression, da mænd vil ofte vende tilbage til alkohol eller narkotika i stedet bede om hjælp.

Dødsfald

Selv om både mænd og kvinder sørge over tabet af en elsket, finder mænd det vanskeligt at beskæftige sig med de følelsesmæssige problemer baseret på en følelse, at de skal bevare kontrollen. Derudover mænd har tendens til at have færre støttesystemer end kvinder, så mister deres ægtefælle kan lade dem følelsen alene og isolerede, fører til depression og dårlig opførsel valgmuligheder såsom alkohol, narkotika eller risikable adfærd.

Problem benægtelse

Mænd kræver sig det stærkere køn, fører dem til at nægte en følelsesladet problem--ofte endda til sig selv. I modsætning til kvinder er mænd usandsynligt, at diskutere deres mentale tilstand, men vil tilskrive deres apati eller irritation af en fysisk tilstand, skyde skylden på træthed eller overanstrengelse.

Ældning eller sygdom

Som en mand i alderen, påvirker ændringer i sin fysiske styrke og evner hans opfattelse af sig selv. Et normalt sundt mand, der står over for pludselige sygdom såsom hjertesygdomme eller slagtilfælde vil ofte blive deprimerede og har vanskeligt ved at beskæftige sig med sin nye begrænsninger.

Seksuel funktionssvigt

Det er blevet sagt, at sindet er det primære køn orgel, og depression kan forårsage seksuel dysfunktion. Men Rejsningsproblemer, fysiske eller på grund af en sygdomstilstand eller medicin, kan også forårsage en mand mister sin selvtillid og selvværd, hvilket fører til depression.

Medicin

Lægemidler, der er taget for nogle fysiske forhold, såsom højt blodtryk medicin eller cortisteroids, kan forårsage en bivirkning af depression i nogle mænd.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com