Angiografi procedurer

12/25/2011 by admin

Angiografi procedurer

Angiografi er en test, som hjælper læger observere eventuelle afvigelser findes inde i et blodkar vægge. Det aids i at producere x-ray billeder af blodkar, hjælper læger til at identificere nøjagtige problemområder. Også, det tjener som en ledende redskab under angioplastik operationer. Der er særlige procedurer, der er karakteristiske for angiografi.

Forberedelse

Før angiografi begynder, er dit blod testet for koagulation evne. Det vil tage 2-3 timer at få resultater fra din blodprøven. I ventetiden, vil din læge diskutere detaljerne i proceduren og besvare eventuelle spørgsmål du måtte have. Lægen vil undersøge din blodprøve resultater før du starter angiografi. Hvis resultaterne er gode, vil testen fortsætte; ellers, det kan udskydes.

Røntgen teknik

Under angiografi, et lille snit er lavet i lysken eller armen, og en lang, slank rør, kaldet et kateter er indsat. Din læge guider rør gennem arterien til det område, der har bør for behandlingen. Når røret er i målet position, indsprøjtes en særlig farvestof i det. Dette farvestof forstørrer problemområder, at skabe mere defineret x-ray billeder. En tv-kamera sender billeder til en skærm, hvor de ses i realtid. Din læge undersøger billeder for at bestemme omfanget af blokering i blod-skib vægge. Testen kan vare op til 2 timer men er undertiden afsluttet inden for 1 time.

Kirurgisk teknik

Angiografi kan også støtte i at fjerne en arteriel blokering i benene, hjertet eller hjernen gennem en teknik kaldet koronar arteriel ballonudvidelse. I stedet for at bruge en skalpel til at gøre indsnit, bruger læger denne teknik til at gøre kirurgi mindre invasive. Denne procedure er svarende til angiografi at få x-stråler. I virkeligheden, kan en læge udføre kirurgi direkte efter at observere x-ray billeder. Under operationen, et kateter er indsat i området indsnit, og lægen ure kateteret bevæge sig gennem din krop, indtil den når den blokerede arterie eller fartøj. Derefter, kontrast farvestof indsprøjtes i området, afslører den nøjagtige placering af blokering på en skærm. Din læge guider en ballonkateter i den blokerede fartøj og åbner det ved oppumpning kateter slutningen. Derefter er kirurgisk stents, små metal spoler, placeret inde fartøj til at forhindre det i at lukke igen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com