Hvad er farerne ved cigaretrygning?

09/26/2012 by admin

Hvad er farerne ved cigaretrygning?

Cigaretrygning er den øverste årsag til død og sygdom, der kan forebygges. Tjære, nikotin og andre kemikalier i cigaretter forårsage en række sundhedsmæssige risici for rygere og alle omkring dem. Rygere kan reducere deres risiko for kronisk sygdom, se bedre ud, føler sundere, spare penge og leve længere ved at holde op. Rygestop er den eneste måde at undgå farerne ved cigaretrygning.

Arterier

Åreforkalkning er en ophobning af fedt og plak, der holder blodet i at flyde gennem arterierne. Dette nedsætter mængden af ilt, der kan komme til dele af kroppen og kan forårsage hjerte sygdom, slagtilfælde og muskel kramper.

Diabetes

Rygning øger din risiko for at blive diabetisk. Hvis du allerede er diabetes, øger rygning komplikationer såsom blindhed, nyresygdom, hjertesygdomme og slagtilfælde.

Lungerne

Rygning øger dine chancer for at få lungekræft og lider af astma, emfysem og bronkitis.

Hjerte

Cigaretrygning sænker gode (HDL) kolesterol, hæver blodtrykket og skader celler i arterierne i hjertet, øge risikoen for at få et hjerteanfald.

Amputation

Rygning forårsager blodpropper, der forhindrer ilt i at nå blodkar. Når vævet dør af mangel på ilt, koldbrand sætter ind og lemmer kan have til at være amputeret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com