PKU kost fødevarer

09/25/2010 by admin

PKU er en forkortelse for en stofskiftesygdom kaldet phenylketonurea, hvor en del af protein, kaldet phenylalanin, ikke behandles korrekt. Phenylalanin er fundet i næsten alle typer af mad men er især koncentreret i mejeriprodukter, æg, nødder og visse kornprodukter. Det er også fremstillet af kunstige sødestoffer. PKU opdages i tide, kan en særlig PKU kost forebygge alvorlige udviklingsmæssige forsinkelser. De foreskrevne kost skal følges for livet. Alle nyfødte født i hospitaler i USA har en blodprøve i de første dage af liv at tjekke for PKU.

Nyfødte

Der findes phenylalanin-gratis recept formler for babyer. Disse særlige PKU formler er den vigtigste del af spædbørns kost. Modermælk indeholder phenylalanin, så amning er kontraindiceret for babyer med PKU, selvom en diætist kan anbefale at begrænsede mængder af modermælk er inkluderet med PKU formel, hvis det ønskes. Andre fødevarer er introduceret til babyer bare som de er til spædbørn uden PKU, så længe de nye fødevarer er lav i phenylalanin.

Børn

Hvert barn har behov for en tilpasset kost ud over fortsatte formel anvendelse. Selv blandt personer med PKU forskellige mængder af fenylalanin, der kan tolereres. Et partnerskab med en diætist er afgørende gennem hele livet. For eksempel, selv om phenylalanin findes hovedsageligt i protein-rige fødevarer, ifølge Mayo Clinic, kan en øre af majs med 90 milligram af phenylalanin være en hel dag værd for nogle mennesker. Lav phenylalanin fødevarer omfatter frugt, pustede ris og grøntsager, men det er vigtigt at føre en fortegnelse over hvor meget phenylalanin er taget. Selv når du spiser fødevarer, der er "sikker", er det muligt at få for meget phenylalanin hvis du spise for meget. Kommercielt tilberedte fødevarer kan lindre kost kedsomhed. Lav eller phenylalanin-fri sorter af mejeriprodukter og brød produkter er tilgængelige fra speciale detailhandlere.

Voksne

Formel er stadig en del af den voksne liv også. Det er ikke det samme som baby eller barn formel, men er lavet for voksne med PKU. Kreativitet i køkkenet er nyttigt for voksne med PKU. Mejeriprodukter og brød produkter er næsten alle skal undgås, og kunstige sødestoffer. Mayo Clinic anbefaler ved hjælp af en lav phenylalanin morgenmad som pustede ris med en ikke-mejeri flødekande fortyndet med vand. Frugter kan være blandet med vanille flavoring og is til en smoothie. Det foreslår også vegetabilsk-topped bagte kartofler som en middag idé eller røre steger. Hold masser af lav-phenylalanin veggies på hånd og forskellige typer af krydderier og aromastoffer. På den måde, du vil finde de kombinationer, du bedst kan lide.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com