Forskellen mellem en PICC Line & andre CVADs

09/22/2012 by admin

Patienter, der har brug for langsigtede eller specialiserede intravenøs terapi kan få en central venøs adgang enhed eller CVAD indsat for at modtage disse medikamenter. Et perifert indsatte centrale kateter eller PICC line, er en af fire typer af CVAD adgang linjer. Disse enheder har ene ende anbragt uden for kroppen med en hub til at forbinde med medicin slangen. Anden enden af slangen ligger inden for subclavia, collum eller halsfedt.

PICC Line

En PICC line indsættes i overarmen. Specialuddannede sygeplejersker, læge assistenter eller radiologer bruge en ultralyd maskine til at finde en stor vene i overarmen. PICC-line indsættes derefter, og en kiste X-ray fremstillet for at bekræfte korrekte placering i den overlegne vena cava. En steril forbinding går hen over huden på indsættelsesstedet at forhindre infektion. Når det er bekræftet, kan sygeplejersker bruge PICC line at give intravenøs medicin og udgyde blod for laboratorietests.

Tunnelført og ikke tunnelført CVADs

Læger eller kirurger indsætte tunnelført og ikke tunnelført CVADs. En ikke tunnelført CVAD går i store vener i nakken, brystvæggen eller lysken. Spidsen ligger i venen, og lumen forlader huden i nærheden adgang site. Tunnelført CVADs er indsat gennem brystvæggen. Når spidsen er i venen, bruger læger et særligt instrument til at skabe en tunnel under huden på brystet. Næste, slange er gevind gennem dette område og en sutur holder det på plads.

Subkutane Port

Dette er en særlig type af CVAD, som indsættes, når adgang er nødvendig for mange måneder eller år. Hele enheden forbliver under huden på brystet. Spidsen ligger i subclavia vene, og den modsatte ende er en lille reservoir. En speciel nål punkterer huden over reservoir til at få adgang.

Risici og fordele

Skade fra den faktiske procedure for at have en CVAD placeret kan forårsage en lunge til at kollapse, pneumothorax, eller blødning i brystet, hemothorax. Infektion ved indsættelsesstedet, bakterier i blodbanen og blodpropper i venen med PICC-line er nogle fælles komplikationer. Pneumothorax eller hemothorax er medicinske nødsituationer og behovet for øjeblikkelig behandling. Symptomerne udvikle umiddelbart efter placering og den sundhedsperson, der udfører proceduren er uddannet til at håndtere disse nødsituationer. CVADs tilbyder ydelser til personer, som modtager langsigtet medicin terapi. De har ikke brug for gentagen I.V. adgang indsættelser. CVAD linjer bevares nemt derhjemme, og kan let skjules under en skjorte.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com