Stress ekkokardiografi retningslinjer

03/11/2013 by admin

Stress ekkokardiografi, undertiden kendt som et løbebånd test, er en non-invasiv metode til at bestemme den funktionelle sundhed af hjertet. Det er almindeligt anvendt til at diagnosticere eventuelle hjerteproblemer, samt for at overvåge sundheden for hjertepatienter. Proceduren er generelt betragtes som sikre og effektive. Hvis du har været planlagt for en stress ekkokardiografi test, er her nogle retningslinjer for hvad de kan forvente.

Før testen begynder

Ikke Spis noget mad til tre timer før tid af din test. Rygning er også forbudt i løbet af denne tid. Sørg for at fortsætte med at tage din planlagte medicin, men kun med vand. Alle andre væsker er forbudt. Hvis du er diabetiker, check med din læge, som du muligvis midlertidigt justere din insulindosis. Bære løstsiddende tøj og tennis sko eller andre behagelige travesko. Du vil have elektrode skærme placeret på brystet under stresstest, så vær opmærksom på at du vil blive bedt om at disrobe fra taljen op.

Stress ekkokardiografi test eller ekkokardiografi, kræver specialudstyr. Mens lægens kontor kan være passende udstyret, vil du sandsynligvis gå til et separat anlæg. Overvågning af testen er udført af uddannede teknikere, og blandt andre ting, de vil hjælpe, beskytte din sundhed under proceduren. Mindre end én i 10.000 patienter har alvorlige komplikationer under deres ekkokardiografi.

Første fase af test

Når din procedure begynder, anbringes elektroder på brystet. Elektroderne bliver feed oplysninger om dit hjerte til et elektrokardiogram (EKG) maskine. I tilfælde hvor hår kan hindre elektroderne, kan du blive barberet i rækkefølge for en ordentlig forbindelse kan foretages. Dit blodtryk vil også blive overvåget i hele test. Derudover vil en ultralyd tekniker før stresstest fange en fotografisk eller video billede af din bankende hjerte. Endelig vil teknikere tage en hvilende elektrokardiogram at få en baseline læsning af dit tryksvage hjerte.

På løbebåndet

Du vil derefter træde på løbebåndet og begynde at gå. Efter et kort interval, hastighed på løbebåndet øges gradvist, og banen vil blive rejst på en skråning til at simulere en skrå omvandrende overflade. Rækværk på løbebåndet vil støtte og beskytte din sikkerhed.

Typisk, bliver du bedt om at gå så længe du kan. Dit blodtryk og ECG aflæsninger skal overvåges under hele proceduren, og du opfordres til at indberette alle symptomer på kvalme, svimmelhed, brystsmerter eller ubehag, svaghed eller smerter i benene. Disse klager er årsag for at afslutte testen. Når du har gået til din grænse, eller efter et foruddefineret interval, vil du træde ud af løbebåndet. Før din puls bremser, en anden ultralyd vil blive taget, og i nogle tilfælde kan du blive bedt om at holde din ånde, så kan opnås et bedre image. Testen vil derefter være, men du vil blive overvåget nøje indtil din puls og blodtryk vender tilbage til normal.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com