Urter & buske godt for makuladegeneration

03/08/2013 by admin

Makuladegeneration er en af de førende årsager til blindhed hos ældre. Denne sygdom påvirker den gule plet, del af nethinden ansvarlig for central vision. Som øjet aldre, lag af epitelvæv på nethinden bærer tynd og flytte ikke affald ud af øjet. Cellerne i den gule plet kan blive beskadiget på grund af en ophobning af affald og manglende blodcirkulation i øjet. Enkeltpersoner mærke typisk først betingelsen, når de har brug for mere lys til at læse eller gøre detaljerede arbejde. Men den gode nyhed er, at der er urter, der indeholder antioxidanter, der kan bremse den betingelse fremskridt og endda hjælpe med at holde problemerne i skak.

Blåbær

Dette bær bruges til at forbedre nattesynet, vision i svagt lys, vision skarphed, diabetisk retinopati, computer anstrengelsen af øjnene og grå stær. Det virker ved at styrke nethinde og blodkar og stigende omsætning. Det indeholder anthocyanin, en antioxidant vigtigt for øje sundhed. Doser varierer typisk mellem 80mg og 160mg kapsler tre gange om dagen.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba forbedrer blodcirkulationen i øjet, gule plet og synsnerven. Det også virker for at regulere trykket i øjet og er en antioxidant, der er til gavn for nethinden. Flere undersøgelser har vist, at personer, der tog ginkgo biloba i flere måneder oplevet en forbedring i vision. Der har endda været undersøgelser, der fandt små forbedringer efter blot en måned efter brug. Doseringer række 80mg til 240mg taget to eller tre gange dagligt. De fleste gingko biloba teposer indeholder omkring 30mg.

Fed olie

Fed olie indeholder en høj koncentration af eugenol, en anden kraftfuld antioxidant, der forhindrer makuladegeneration, samt fordelingen af nethinden, der typisk opstår i aldrende øjne. Læger anbefaler at tage mellem 100 og 300 mg dagligt, eller to dråber fed olie i et glas af urtete to til tre gange om dagen.

Hellig basilikum

Også høj i eugenol, hellig basilikum indeholder vitamin A og C og hjælper med at lindre betændelse. Det har også været kendt for at helbrede skader forårsaget af stråling. En typisk dosering er mellem 300 og 600 mg dagligt.

Wolfberry eller Goji Berry

Dette bær er en kinesisk bod for sløret syn og andre øjenproblemer. Det har en af de højeste koncentrationer af zeaxanthin, hvilket er meget vigtigt i nærende den gule plet. Wolfberries, også kendt som goji bær, er også fuld af carotenoider, der er nyttige i at forebygge øjensygdomme og afhjælpe problemer i øjnene, der allerede er beskadiget. Der er ingen klare doseringsanbefalinger.

Spørg din læge

Det er også vigtigt at konsultere din læge før du begynder enhver ny kostplan, som de fleste af disse urter har blodfortyndende egenskaber. Desuden, selvom urter er naturlige stoffer, kan de stadig forårsage interaktioner, ligesom enhver narkotika kan.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com