Kortsigtede virkninger af kronisk rygning

03/07/2013 by admin

Kronisk rygning refererer til vedvarende, daglig, langsigtede rygning. Rygning, selv som par som ét til fire cigaretter dagligt, kan have alvorlige langsigtede og kortsigtede bivirkninger. Mens langtidsvirkninger omfatter forøget risiko for kræft, slagtilfælde og hjertesygdomme, kan kortsigtede virkninger af rygning have negative konsekvenser på dit helbred.

Kronisk rygning

Nikotin i cigaretter handlinger på hjernen og nervesystemet til at skabe en behagelig fornemmelse, der gør brugeren tørster mere. Nikotin når hjernen inden for sekunder efter at have indåndet fra en cigaret. Men virkningerne af rygning er flygtigt, ofte fører rygere har brug for flere popkorn og flere cigaretter. Brugeren bliver afhængig af de positive følelser forbundet med denne nikotin rush, og en afslappet ryger kan blive en kronisk ryger. Hvis han forsøger at stoppe med at ryge, lider han generelt abstinenssymptomer, herunder angst, hovedpine og søvnløshed.

Mange mennesker mener, at kun få cigaretter om dagen er ikke en kronisk vane, men selv denne lille antal cigaretter kan betragtes som kronisk og har alvorlige lang - og kortfristede bivirkninger. Bivirkninger af lejlighedsvis rygning kan være mest lignende bivirkninger og risici forbundet med passiv rygning.

Nikotin og kroppen

Nikotin i store doser er dødbringende--det kan stoppe de muskler, der tillader en person at ånde. Men fordi det indtages i små doser, det ikke har denne negative virkning på rygere. Imidlertid kan nye rygere eller rygere der overdosis på nikotin begynde at føle sig syg fra rygning. De kan opleve mavesmerter og svimmelhed.Selv i kroniske rygere har nikotin nogle umiddelbare virkninger på kroppen. Den rejser den hvilepuls. Det også reducerer mængden af blod flyde til underekstremiteterne og sænker samlede hud temperatur.

Den umiddelbare virkning for kroniske rygere er en følelse af årvågenhed. Da de fortsætter med at ryge en cigaret, bliver disse følelser følelser af ro og afslapning.

Kemikalier i cigaretter

Hver gang en ryger inhalerer en cigaret, de indånde benzen, cyanid, formaldehyd, acetlene, ammoniak, methanol, kulilte og kvælstofoxider.

Kort - sigt effekter

De kortsigtede virkninger af kronisk rygning begynde umiddelbart efter rygning en cigaret, og er blevet forværret af fortsatte cigaret. Disse kortsigtede bivirkninger kan omfatte åndenød og nagende hoste forårsaget af dårligt fungerende lunger. Kroniske rygere er mere generelt lettere trætte end ikke-rygere, og kan dæk let. Endelig, ryge en cigaret kan medføre en reduktion i evnen til at lugt og smag, samt farvede tænder og dårlig ånde. Rygning kan også forårsage hud til at ældes for tidligt og bliver krøllet.

Beskæftiger sig med effekter

Når du bliver en kronisk ryger, er det svært at holde op. Fleste rygere ønsker at holde op. Næsten 90 procent af rygerne begyndte at ryge før deres 19 års fødselsdag.

Hvis du begynde at opleve effekterne af de kortsigtede skade af rygning, bør du konsultere din læge. Nogle af disse effekter, såsom en vedvarende hoste, kunne være kortsigtede effekter eller de kunne være symptomatisk for nogle af de mere langsigtede sundhedsmæssige risici ved rygning, herunder lungekræft.

Du bør advare din læge til dine rygevaner, selvom du har afsluttet, således at de korrekte screeningstest for rygning-relaterede sygdomme kan gøres som en del af din lægebehandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com