Beskrivelse af hvordan ICD-9 er organiseret

10/24/2012 by admin

Beskrivelse af hvordan ICD-9 er organiseret

Selvom ICD-9 kodesystem kom først i brug som en måde at indsamle statistik om sygdomme, skader og dødsårsager, bruge medicinsk udbydere nu disse numeriske koder til at fakturere forsikringsselskaber. ICD-9, eller International klassifikation af sygdomme, 9 Revision, er organiseret i en tre-volumen sæt af bøger. Coders oplede diagnosticeret betingelser i andet bind først, hvilket er arrangerer alfabetisk. Så ser de i bind 1 for mere detaljeret kodning instruktioner.

Strukturen af ICD-9 koder

Komplet ICD-9 koder er fem cifre. De første tre cifre repræsenterer den kategori eller generel beskrivelse af sygdommen, og følges af et decimaltegn. De næste cifre efter decimalen er underkategori af sygdommen, og det femte og sidste ciffer er et sub klassificering, som tilføjer mere detaljeret. For eksempel, er 715 kategorien "slidgigt." "Lokaliserede primær slidgigt" er 715.1, og 715.14 er "Lokaliseret primær slidgigt i hånden."

Bind 1: Tabelformat liste over sygdomme og skader

Bind 1 indeholder en liste over koderne for sygdom og skader i tabelformat eller numerisk rækkefølge. Det har 17 kapitler, hvoraf hver indeholder et udvalg af tre-cifret kategorier. Hvert kapitel dækker en bred gruppering af beslægtede sygdomme eller af sygdomme, der påvirker et bestemt organ system. Kapitlerne er yderligere opdelt i sektioner, som er mindre intervaller af kategorier.

Hver trecifret kategori er angivet sammen med sin beskrivelse i medicinsk terminologi. Coders finde alle de koder og beskrivelser for de tilknyttede underkategorier og sub klassifikationer i listen indrykket under hver enkelt risikokategori. Nogle kategorier omfatter ekstra kodning instruktioner, der ikke er fundet i bind 2.

Appendikser i bind 1 har yderligere oplysninger for at hjælpe programmører, som beskrivelser af forskellige former for kræft eller typer af arbejdsulykker. Der er også to sektioner af særlige alfanumeriske koder: V-koder, der beskriver grunde til lægebesøg ikke er direkte relateret til en sygdom, såsom check-ups; og E-koder, der giver ekstra oplysninger om årsager til skade eller forgiftning.

Bind 2: Alfabetisk indeks af sygdomme og personskader

Posterne i bind 2 er arrangeret alfabetisk ved de medicinske termer, med de koder efter. Den alphabetizing er bogstav for bogstav i stedet for ord for ord. Coders oplede vilkår, der er i lægers rapporter eller patienternes diagrammer i dette bind første. Det indeholder de samme kategorier som bind 1, vises i fed skrift, med de samme underkategorier indrykket under i almindelige type. Men det er stadig nødvendigt at kontrollere kodning i bind 1.

Bind 2 har også alfabetiske lister over E-koder, én for kemikalier og stoffer, der forårsager forgiftninger og én for årsager til skade.

Bind 3: Tabelformat liste og alfabetisk indeks af procedurer

Bind 3 er som en kombination af bind 1 og 2, men for proceduremæssige koder i stedet for sygdom koder. Disse koder gå ind i et separat rum på hospitalet fakturering former, og beskrive pleje gives til indlagte på hospitaler. De er fire-cifrede koder, organiseret i afsnittet tabelformat i bog efter kroppen systemet de indebærer. Medicinsk coders bruges et andet kodesystem til ambulant procedurer i læger kontorer, der ikke er en del af ICD-9.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com