Tand implantat oplysninger

04/27/2012 by admin

Tand implantat oplysninger

Tand implantater er kunstige tænder til at erstatte tænder, som du har mistet. Tandimplantater er som regel foretrækkes over broer og delvis tandproteser. Men de betragtes kosmetisk tandpleje og kan ikke dækkes af dental forsikring. Kontakt din udbyder inden du begynder proceduren.

Fordele

Den primære fordel ved tand implantater er, at de er permanente. De er også mere holdbare end proteser og broer. Implantater kan bruges til at erstattet en mistet tand, eller de kan bruges til at støtte en bro til at erstatte flere tænder. I nogle tilfælde, kan de bruges i forbindelse med proteser for at yde mere støtte. Tandimplantater ser ud og føles som dine naturlige tænder.

Procedure

Et lille hul er boret ind i din kæbeknoglen på placeringen af implantatet ved en mundtlig kirurg. En titanium skrue er placeret i hul som roden af implantatet. Et beskyttende dække er placeret på denne skrue til gør det muligt at helbrede. Implantatet roden skal fuse med ben af din kæbe for at få succes. Denne proces kaldes osseointegration. Det kan tage fra tre til seks måneder for osseointegration fuldføres. Af beskyttelsesfolien fjernes derefter, og en abutment er fastgjort. Tandlægen lægger en midlertidig krone til abutment og dit tandkød får tid til at helbrede og vokse omkring den midlertidige krone. Efter denne endelige helingsprocessen erstatter tandlægen den midlertidige krone med permanent.

Succes/fiasko

Ifølge Consumer Guide til tandpleje er tandimplantater meget vellykket. Undersøgelser tyder på en fem-årig succesrate på 95 procent af implantater i underkæben, og 90 procent for dem i overkæben. Osseointegration er vanskeligere i overkæben, fordi det er mindre tæt. Den mest almindelige årsag til et implantat til at fejle er at implantatet roden ikke osseointegrate. Derudover implantater kan blive smittet, de kan bryde og permanent kronen kan løsne. Rygning øger risikoen for fiasko.

Omkostninger

Tand implantater er betydeligt dyrere. I betragtning af at din dental forsikring ikke kan dække dem, må du gerne ansigt en stor regning. Ifølge Consumer Guide til tandpleje, kan en enkelt implantat koste mellem $1,000 og $5.000, afhængigt af din placering og oral kirurg. Implantatet genopbygning af din hele munden, forvente at skulle betale mellem $25,000 og $100.000.

Overvejelser

Tand implantater er en lidt lang proces. Din tandlæge og oral kirurg arbejde sammen om at koordinere processen. Efter færdiggørelsen er opfølgning pleje vigtigt. I nogle tilfælde kan du forvente at se din tandlæge for dental rengøring hver tre måneder i stedet for hver seks. Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial kirurger er næsten alle (bortset fra et barn, der vokser stadig) en kandidat til tandimplantater--selv hvis der er eksisterende sundhedsmæssige betingelser såsom diabetes eller forhøjet blodtryk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com