Oplysninger om Interstitiel blærebetændelse

02/15/2012 by admin

Interstitiel cystitis er en tilstand, der forårsager smerte og tryk i blæren og omkringliggende bækken området. Ifølge internationale interstitiel Cystitis Association har 8 millioner kvinder og 1,5 millioner mænd i USA betingelsen. Interstitiel cystitis er en kronisk tilstand med svingende symptomer og perioder med remission. Andre navne for interstitiel cystitis er kronisk bækkensmerter syndrom, smertefulde blære syndrom og blæresmerter syndrom. Der er ingen endelige kur mod tilstanden, men medicin og andre behandlinger tilbyde lindring af symptomer og forbedre livsform for syge.

Symptomer

Symptomer af interstitiel cystitis omfatter det presserende behov for at urinere ofte, op til 60 gange om dagen for nogle mennesker, bækkensmerter med smerter mellem vagina og anus i kvinder og pungen og anus hos mænd, smertefuld samleje for kvinder og smertefuld ejakulation for mænd, og kroniske underlivssmerter.

Årsager

Selv om ingen nøjagtige årsag til IC er kendt, følgende faktorer bidrager til betingelsen: blære eller rygmarv traumer, bækken kirurgi, blære overdistention eller venter for lang tid at gå til badeværelset, dysfunktion i bækkenbund, bakteriel infektion, autoimmune lidelser og overfølsomme nerver i bækken, en tilstand kaldet primær neurogen inflammation.

Overvejelser

Forskere har fundet en bestemt stof unikke til urinen hos mennesker med IC. Stoffet synes at blokere normal cellevækst på foring af blærevæggen, så de kaldte det antiproliferativ faktor. Forskerne håber, lære mere om antiproliferativ faktor vil føre til gennembrud i behandlingen.

Diagnose

En diagnose af interstitiel cystitis er ankom efter alle andre medicinske tilstande er udelukket, og blære smerte med hyppig vandladning og uopsættelighed er bevist.

Behandling

Behandlingsmuligheder for IC omfatte anti-inflammatoriske medicin, antidepressiva, antihistaminer og Elmiron, som er et stof, der er specielt udviklet til behandling af interstitiel cystitis. Andre behandlinger omfatter nervestimulation for at lindre bækkensmerter og vandladning frekvens, blære udspilning, hvor blæren er strakt med vand eller gas, og blære instillation, hvor medicin er placeret i blæren til at lindre betændelse og hjælpe med andre symptomer. Den sidste behandlingsmulighed er kirurgi, men det bruges kun, hvis alle andre indstillinger ikke.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com