Prostatakræft strålebehandlinger & bivirkninger

06/07/2012 by admin

Strålebehandling er en af de mest almindelige behandlingsmuligheder for prostatakræft. Hvis overvejer strålebehandling, være sikker på du er klar over metoderne til levering og potentielle bivirkninger.

Stråling behandlingsmuligheder

Der er to primære metoder til levering af strålebehandling for prostatakræft. Ekstern strålebehandling strålebehandling bruger højenergi stråling fra en ekstern kilde til at dræbe kræft. Brachyterapi er en form for strålebehandling, hvor radiative frø er implanteret i nærheden af eller i cancervævet af prostata. Begge typer har lignende bivirkninger.

Tarm funktion bivirkninger af eksterne stråle stråling

Ekstern strålebehandling strålebehandling kræver behandling fem dage om ugen i op til ni uger. Ifølge Peter T. Scardino, formand for Urologi afdeling ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, modtager rektal væggen perifer skade med 6 til 8 procent af patienter, der udvikler betændelse i endetarmen, fører til diarré, hyppig afføring, aflevering af slim og nok rektal blødning kræve en tampon eller pad.

Flere skader opstår som stråling behandlingen skrider frem, hvilket kan føre til sårdannelse af anal kanalen, resulterer i smertefulde afføringer og blødning.

Tarm funktion bivirkninger af brachyterapi

Brachyterapi kan forårsage rektal irritation, smerter, brændende, frekvens og haster af afføring.

Urin bivirkninger af eksterne stråle stråling

Seks - ni ugers ekstern strålebehandling strålebehandling kan forårsage skader på urinrøret resulterer i blødning, irritation og smerte, urin frekvens, uopsættelighed og brændende. Langsigtede bivirkninger omfatter blødning og smerter.

Urin bivirkninger af brachyterapi

Urin bivirkninger forbundet med brachyterapi omfatter nedre urinveje irritation, smerter, betændelse, brændende, urin frekvens, vandladningstrang, smertefuld vandladning og vågne flere gange om natten for at tisse.

Seksuelle bivirkninger

Begge behandlinger forårsage erektil dysfunktion og mulige pubic hårtab. Stråling muterer sædceller, så fadder et barn efter enten terapi er også meget usandsynlig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com