Hvordan virker Aspirin i kroppen?

04/12/2012 by admin

Hvad er Aspirin?

Aspirin er det mere populære udtryk for et kemisk stof kaldet acetylsalicylsyre (ASA). Navnet "aspirin" blev opfundet af Bayer farmaceutisk, det første selskab til at kommercielt producere stoffet. Stammer fra blade og bark af træer, pil og Birk, er aspirin en meget alsidig stof. Det tjener som en smertestillende (smertestillende), antipyretisk (feber-neddeler), anti-inflammatoriske og cardio-protector. Der er mange fordele ved at brugen af aspirin.

Hvordan Aspirin lindre smerter og betændelse?

Beskadiget og smerte-fremkaldende celler producerer store mængder af et enzym kaldet cylooxygenase-2. Dette enzym producerer igen et kemisk kaldes prostaglandin, som sender en besked til hjernen signalerer, at en bestemt del af kroppen er i smerter. Kemiske forårsager også det skadede område at frigøre væsker, får det til at svulme eller blive betændt. ASA (acetylsalicylsyre) overholder cylooxygenase-2 og forhindrer den i at producere prostaglandin. Som et resultat, nogle af smerte signaler nå ikke hjernen og færre smerter kan mærkes. Også, betændelse er minimeret på grund af manglende prostaglandin produktion.

Hvordan fungerer Aspirin som en Cardio-Protector?

Aspirin hjælper med at forebygge hjerteanfald ved at forhindre ophobning af blod trombocyt celler, hvilket kan forårsage blodpropper. Blodplader er bittesmå blodlegemer, der optager i blodbanen. Når en blødning opstår sår, trombocytterne slutte sig sammen til at danne en blodprop til at stoppe blødningen. Blodpropper kan er nyttige i denne henseende, men være farligt og forårsage hjerteanfald i nogle tilfælde. Aspirin hjælper med at reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde ved at hæmme produktionen af tromboxan, et kemikalie, der forårsager blodplader til at holde. Reduktion i produktionen af dette kemikalie reducerer risikoen for koageldannelse og arterie blokering.

Hvordan reducerer Aspirin feber?

Aspirin påvirker hypothalamus, del af hjernen, som regulerer kropstemperaturen blandt mange andre funktioner. Det interagerer med hypothalamus, får det til at vende den temperaturstigning, der er fremkaldt af interleukiner, som signalering molekyler produceret af mange af kroppens celler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com