Typer af RSD

06/02/2012 by admin

Typer af RSD

Refleks sympatisk dystrofi, RSD, er blevet erstattet med begrebet komplekse Regional smertesyndrom, CRPS. Ifølge Reflex Sympatisk Dystrophy syndrom Association, RSDSA, har denne kronisk neurologisk syndrom symptomer som svære brændende smerter, patologiske ændringer i knoglen og huden, overdreven svedtendens, væv hævelse og ekstrem følsomhed at røre. CRPS er en fejl i en del af nervesystemet. Når nerverne fejltænding, sendes hjernen konstant smerte signaler og deraf følgende smerter spænder fra mild til svær.

Type I og Type II

CRPS er beskrevet som en skade på en nerve eller det bløde væv, der ikke følger den normale vej af healing. De to typer af CRPS er Type I og Type II. Hver type er differentieret ved om det er identificerbare eller om den har en årsag. Hvis nerveskade er et resultat af en uidentificerbare årsag, end det betragtes som Type I. Men Causalgia eller Type II er karakteriseret som havende en særskilt "store" nerve skade begivenhed. Så hvis nerve skaden opstået efter en operation, end kirurgi betragtes som årsagen.

Diagnose

Begge typer af CRPS er bemærket af den løbende og ofte ubarmhjertige nervesmerter, der skyldes de uendelige smerte signaler modtages af hjernen. En simpel falde eller invasive kirurgi kan desværre medføre samme sværhedsgraden af nervesmerter. Rocky Mountain CRPS/RSD hedder, "CRPS/RSD er en af de mest smertefulde prøvelser kendt for at lægevidenskaben." Ændringer som ødem, temperatur af huden og synlige hud abnormiteter kan danne grundlag for diagnosticering af dette syndrom. Men diagnosen stilles ved at udelukke andre betingelser, der forårsager lignende smerter og dysfunktion; vurdere og dokumentere sygehistorie; og fysisk undersøgelse af en patient.

Behandling

Ifølge RSDSA misforstået CRPS dårligt af patienter, familier og sundhedsvæsenet. Patienter rapport ser et gennemsnit af fem læger før stilles en præcis diagnose. CRPS behandlinger omfatter medicin, fysioterapi, psykologhjælp, sympatiske nerve blokke og/eller rygmarven stimulation.

Fakta

Mellem 200.000 og 1,2 millioner amerikanere er ramt af alvorlige og ubarmhjertig smerte. Af disse statistikker er kvinder to til tre gange mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret med CRPS. Selv om den gennemsnitlige alder er 42, rapporter RSDSA, det er at se symptomerne hos unge piger og børn så unge som 3 år. Det skal også bemærkes, at CRPS ikke er en psykologisk syndrom; dog, patienter kan udvikle psykiske problemer, fordi de ikke menes af familie eller læger. Tidlig og præcis diagnosticering samt korrekt behandling er nøglen til nyttiggørelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com