Jetlag effekter

02/27/2012 by admin

Når du rejser gennem flere tidszoner, muligvis en persons indre ur synkroniseret med lokal tid på destinationen, hvilket ofte resulterer i jetlag. Virkningerne af jetlag er midlertidige og kan variere fra mild træthed til mere problematisk fysiske og psykiske symptomer.

Træthed og søvnløshed

Den mest almindelige effekt af jetlag er træthed, især i løbet af dagen. Ud over overdreven træthed, kan personer opleve søvnløshed om natten.

Desorientering

Desorientering eller manglende evne til at koncentrere sig ofte opstår med jetlag. Desorientering kan ledsage langsommere reaktionstid og hukommelse problemer.

Irritabilitet

Når der lider af jetlag, kan en person blive let irriteret under omstændigheder, der ikke ville normalt gider dem. Dette er ofte forbundet med søvnproblemer.

Maveproblemer

Mavesmerter og kvalme kan være symptomatisk for jetlag. Som med en søvn cyklus, afbrydes en persons spisevaner ofte når skiftende tidszoner.

Dehydrering

Dehydrering er fælles ikke kun med jetlag men med forlænget flyvninger, skyldes for at luften trykændringer. For at undgå dehydrering, anbefales drikke masser af vand før og under rejsen.

Hovedpine

Personer med jetlag lider ofte med hovedpine og en generel følelse af utilpashed. Hovedpine kan tilskrives spise, drikke og sove forandringer, der sker under længerevarende rejse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com