Hvordan man kan forstå Codependency

07/17/2012 by admin

Hvordan man kan forstå Codependency

Når codependency blev en officiel betegnelse i 1970 ' erne, var dets oprindelige mål at forstå familie dynamik, når en person kæmper med alkoholisme. Codependency er ofte betragtes som synonymt med udtrykket "enabler"; men i de sidste par årtier, definitionen af hvad der betragtes som codependent opførsel er blevet bredt udvidet. Læs videre for at lære at forstå codependency.

Instruktioner

• Spørg dig selv, hvis du er i et voldeligt forhold. Disse omfatter relationer der synes ubalanceret, hvori du give hele tiden og få lidt til gengæld, eller hvor du føler sig forsmået, misbrugt enten verbalt, fysisk eller seksuelt. En stor clue er hvis du er involveret med en narkoman og tror du kan hjælpe, "fix" ham ved at dække for ham og rense hans messer, når han laver fejl.

• Forstå, at codependency om værdiansættelse af godkendelse af andre over dig og hvem du ønsker at være. Du kan ikke synes at sige nej eller stå op for dig selv mod dem, der synes at være i myndighed over dig. Codependency kan også resultere i følelsen som om du kender dig selv, eller følelser af usikkerhed og depression.

• Holde op med at fokusere på at forsøge at gøre alting perfekt. Indse du ikke er den eneste person i den situation, der er ansvarlig for dets succes eller fiasko. Forstå, at din tro som ingen andre kan gøre tingene rigtigt og deres ønske om at forvalte og kontrol er ikke født ud af kærlighed, men snarere et ønske om at være værdsat og anerkendt. Hvis du er ofte ked af, fordi jeres indsats ikke har høstet ros du troede, de ville, kan dette være et tegn på at du ikke gør ofre for at opfylde andre men fordi du føler du har brug for godkendelse fra andre.

• Identificere din codependency problemer ved hjælp af rådgivning eller støtte grupper. Løsne codependency kan befriende. Du vil lære at værdsætte dig selv og dine behov, hvordan til at slappe af og nyde livet mere. Også, vil du lære at undgå at blive involveret i fremtidige relationer, der understøtter en codependent dynamik.

• Tage alle dette med et gran salt. Hvis ikke du er i positionen af at leve med en narkoman eller misbruger, du måske ikke være helt codependent. Siden udvidelsen af definitionen, er det blevet lettere for borgerne at identificere sig som codependent. Hårdtarbejdende mødre vil sandsynligvis føle nogle af symptomerne på codependency, fungerende ægteskaber har også brug for en vis grad af codependency til funktion, og nogle hævder, at definitionen er så bredt i dag, at stort set alle kan føle codependent til tider. Men hvis du er utilfredse, usikre og uopfyldte på daglig basis, skal du vurdere din situation og søge hjælp.

Tips & advarsler

  • Codependency kan læres fra barndommen. Holde dette i tankerne, hvis du er i et forhold, codependent i øjeblikket og har børn i huset. Også forstå, at nogle af dine problemer kan stamme fra hvad du oplevede som barn.
  • Hvis du ikke er sikker på, om du lider af codependency spørgsmål eller bare en virkelig overanstrengt forælder, tale med en rådgiver og finde ud af. Denne måde, hvis du bare er overbebyrdet, rådgiver kan give dig nogle strategier, og hvis du codependent du kan få nogle support. Det er en win/win situation. Shoppe rundt, selv om, før du forpligter dig til en rådgiver til at finde den rigtige pasform for dig.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com