Om Mycoplasma

03/26/2012 by admin

Infektioner i bihuler, hals, bronkierne og lunger er ikke ualmindelige. De kan skyldes både virus og bakterier, og de har tendens til at synes mere i koldt vejr måneder. En type af lunge-infektion, der er meget almindelig er mycoplasma. Læs videre for en kort oversigt over hvad denne infektion er, hvad symptomerne er og hvordan de kan behandles, hvordan det er spredt, og hvordan en person kan testes.

Definition

Mycoplasma refererer til en alvorlig infektion i lungerne. Det er også kendt som "walking" eller "atypiske" lungebetændelse. Denne respiratorisk infektion er forårsaget af en af over hundrede mycoplasma organisme typer, mycoplasma pneumoniae. Det skønnes, at 15-50 procent af alle voksne tilfælde af lungebetændelse faktisk er forbundet med denne særlige organisme, så det er fælles.

Symptomer

Symptomer af mycoplasma infektion er feber, ondt i halsen, hovedpine og udslæt. Bronkitis er også et symptom, så mange mennesker med en svær form af infektionen tror at bronkitis er det vigtigste spørgsmål, når i virkeligheden det afspejler den vigtigste betingelse. Symptomerne kan vare kun et par dage, eller de kan blive hængende i flere måneder, afhængigt af enkelt og sværhedsgraden af infektionen. Symptomer opstår typisk inden for to eller tre uger for at være inficeret.

Spredning

Mycoplasma er spredes ved kontakt med respiratoriske væsker. Dette sker normalt fra nysen eller hosten. Mycoplasma er imidlertid en infektion, der spreder sig langsomt, fordi når infektionen er aktiv, det anses smitsom i ti dage eller mindre.

Test

Undersøgelse for mycoplasma kan gøres på flere måder, som alle er relativt enkel og fri for smerter. Symptomer alene bruges ofte til en diagnose, men bør en mere definitiv test være nødvendigt, spyt eller blod kulturer kan træffes. Mycoplasma kan også påvises gennem en urintest eller bronkoskopi.

Behandling

Fordi mycoplasma er en bakteriel infektion, er det normalt behandles med antibiotika såsom erythromycin. Men det er ikke ualmindeligt, at symptomerne at løse på egen hånd, især når immunsystemet hos enkelt er stærk. Hjemmeplejen anbefalinger omfatter masser af hvile, masser af væsker og spise fødevarer, der er rige på protein.

Overvejelser

Selvom mange tilfælde af mycoplasma ikke kræver betydelige lægehjælp, blive nogle tilfælde alvorlig nok til at berettige øjeblikkelig pleje. Hvis feber når en urimeligt høj, eller hvis infektionen er så dårlig, at det er vanskeligt at trække vejret eller synke, anbefales det, at en individuel ringe til en læge. Lægen kan derefter direkte enkelt om at fortsætte på skadestuen eller ej.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com