Symptomer på en kvindelig hormon ubalance

07/22/2012 by admin

De kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron er afgørende for kvinders wellness. En ubalance af disse hormoner kan påvirke flere systemer i kroppen, fra hud og knogler til seksuel sundhed og fordøjelsessystemet negativt.

Hudproblemer

En nedgang i østrogenniveau kan forårsage hud til at miste sin udstråling, udvikle rynker og helbrede mere langsomt. Nogle kvinder kan opleve unormal hårvækst på ansigt og krop.

Seksuelle problemer

Faldende østrogenniveau kan forårsage vaginal tørhed, smertefuld samleje og modtagelighed for infektioner, mens lave niveauer af progesteron kan bidrage til problemer i reproduktion og uregelmæssig menstruationscyklus.

Fordøjelsesproblemer

Faldende østrogenniveau kan forårsage dårlig fordøjelse og lave næringsstof absorption, hvilket fører til mange andre sundhedsmæssige problemer.

Knogle problemer

På grund af den lave næringsstof-absorptionskapacitet lider kvinder med lav østrogen niveauer normalt af calciummangel. Deres knogler bliver skrøbelige og sårbare over for bone sygdomme.

Nasal problemer

Østrogen og progesteron fremme sunde væv i den nasale passager. En ubalance af disse hormoner kan medføre tilstoppet næse og en lavere evne til at bekæmpe virus.

Søvnproblemer

En nedgang i progesteron og østrogen kan forårsage angst problemer, hedeture og voldsom nat nattesved som fører til urolig søvn.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com