Hvad er årsagerne til Huntington's chorea?

05/07/2011 by admin

Huntingtons sygdom er en arvelig sygdom, der resulterer i alvorlige degeneration af dine hjerneceller. Huntington's chorea kan kun påvirke dig, hvis du arver en defekt gen fra en af dine forældre. Ifølge National Institute for neurologiske forstyrrelser og slagtilfælde får børn med en forælder med Huntington's chorea til en 50 procent chance for arve sygdommen. Sygdommen kan forårsage mental spilde, ukontrollerbare bevægelser og følelsesmæssige udbrud.

Autosomal Dominant lidelse

Huntington's chorea er nedarvet gennem en unormal gen fra en forælder. Processen er kendt som autosomal-dominerende lidelse. Et barn kan ikke udvikle Huntingtons, medmindre hun arver genet. Hvis du eller dit barn arver genet, vil med tiden udvikle sygdommen. Som følge heraf sygdom vil gradvis ødelægge dine hjerneceller.

Forekomsten

De fleste personer, der udvikler sygdommen vil ikke blive påvirket, indtil de når midaldrende (mellem 30 og 50). Meget sjældent gør børn udvikler tegn og symptomer på Huntington's chorea. Yngre voksne, der bliver ramt med Huntingtons har en højere progression af sygdommen og lider mere af symptomer. Genetiske test kan udføres for at se om du er bærer af genet. Men hvis genet er til stede, test kan ikke afgøre, hvornår tegn og symptomer vil manifestere.

Faktorer

Meget sjældent kan du udvikle sygdommen uden at have arvet det. Ifølge National Institute for neurologiske forstyrrelser og slagtilfælde, kan op til 3 procent af enkeltpersoner udvikle sygdommen uden at have arvet genet. Der er mulighed for at udvikle sygdom på grund af en genetisk mutation, der opstod inden for din far sæd vækst.

Tegn og symptomer

Som sygdommen skrider frem i et langsomt tempo i ældre voksne. Når tegn i første omgang udvikle, bliver du irritabel, vred og deprimeret. Du kan bliver let forvirret, har svært ved at træffe beslutninger eller læring og fastholde nye oplysninger. Du begynder at mangle koordinering, såsom at miste din balance og bliver mere klodsede. Dit ansigt begynder også at gøre ufrivillige bevægelser, såsom grimasser. Når sygdommen udvikler sig til sin senere faser, du vil rykke din lemmer pludselig, du vil ikke være i stand til at vedligeholde din balance, dine øjne vil jerk om og dit indlæg vil blive sløret. Ifølge Mayo Clinic, død resultater inden for 10-30 år efter debut af sygdommen.

Komplikationer

Huntington's chorea kan medføre manglende evne til at synke og spise som du engang var i stand til. Walking bliver vanskeligt, samt taler. Det er almindeligt for syge til at udvikle demens i de senere faser. Ifølge Mayo Clinic indebærer sygdommen en risiko for selvmord på grund af depression. De fleste tilfælde af dødsfald skyldes infektioner, såsom lungebetændelse, eller på grund af faldende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com