Om angst

08/08/2011 by admin

Angst er et meget almindeligt problem i dag. Den præcise definition af angst er forskellig fra institution til institution, men det kan være groft beskrevet som en konsistent tilstand af øget bevidsthed og årvågenhed som ville opleve under en meget stressende eller livstruende situation. Forskellen er, at denne tilstand af angst fortsætter længe efter det stressende episode eller "stressor" har passeret. Dette kan føre til en række fysiske og psykiske problemer som angst fortsætter.

Fakta

Angst i sig selv er ikke farligt. Næsten alle vil opleve angst engang i deres liv. Det er en fælles følelse, som udviklede mange tusinder af år siden som en sekundær supplement til den "Fight eller Flight" komplekse. Når en person formået at komme ud af en potentielt fatal situation, kan vedkommende stadig have været i fare fra forfølgerne. Den menneskelige krop udviklet angst som en måde at holde en person opmærksom på angreb til at holde dem i live. Vi føler nu denne samme følelser, selvom dets brug er stort set forældet som mennesker ikke længere har behov for at køre fra vilde dyr eller rovdyr, ligesom de gjorde årtusinder siden. Derfor har angst været mærket som en negativ og uønskede følelser i, at det kan være stressende situationer endnu mere problematisk.

Effekter

Angst kan antage mange former, som ofte varierer fra kultur til kultur. Det er oftest beskrevet som en panik-lignende fornemmelse kombinerer angst, ængstelse og bekymring. Mange mennesker også opleve fysiske fornemmelser såsom isvand løb gennem den nedre abdomen og en klemme trykken i brystet. Det gør til gengæld folk føler som om det var vanskeligt at trække vejret, ofte resulterer i en panik angreb, hvilket gør dem til at føle deres omgivelser tættere på dem.

Historien om

Angst var ofte forveksles med bekymring og frygt, aldrig at være klart identificeret eller definerede indtil WWI. Den konstant beskydning og rædslerne i renden krigsførelse forårsaget soldater til at opleve noget de kaldte "shellshock." Det var en øget tilstand af årvågenhed kombineret med ekstreme følelser af frygt og bekymring, der undertiden varede for resten af soldatens liv. De så uheldige at opleve dette mens du stadig er på fronten var mærkevarer som kujoner af deres foresatte og landsmænd, og nogle gange skudt. I dag kender vi det som post-traumatisk stress disorder, som er en meget alvorlig angst. Efter "shellshock" og andre lidelser som det blev mere udbredt blandt soldater vender hjem fra krigen, var angst bedre defineret og mere nøje studeret i et forsøg på at finde en måde at behandle dem, der lider af disse psykiske sygdomme.

Misforståelser

Der er mange misforståelser om angst, ofte af dem, der ikke lider af det. Den største misforståelse er, at angst er uskadelige og noget, der kan ignoreres. Langvarig angst ikke kun resulterer i en vedvarende følelse af psykiske smerter, kan det tage en straffe vejafgift på krop og sind. Den øget tilstand man oplever er meget energi forbruger og ofte forårsager søvnløshed så godt. Dette resulterer i en søvn-berøvet tilstand, som kan alvorligt påvirke en persons evne til at tænke, grund og reagere. Det øger også risikoen for mentalt sammenbrud og selvmordsforsøg. Fysisk angst kan i sidste ende medføre komplet udmattelse, som kan kræve indlæggelse til behandling.

Betydning

Angst er et stort problem i, at flere mennesker lider af det som tiden går. I små doser er angst almindelige og ofte flygtig. Problemet er, at mere end 30% af USA 's befolkning lider af en angst en slags, der stærkt påvirker deres livskvalitet samt deres evne til at arbejde og tjene til føden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com