Uregelmæssig menstruation & risikoen for graviditet

12/06/2011 by admin

Uregelmæssig menstruation & risikoen for graviditet

Uregelmæssig menstruation kan opstå når som helst i en kvindes liv for en række forskellige årsager. For kvinder forsøger at blive gravide, kan uregelmæssig menstruation være frustrerende. For kvinder forsøger at undgå undfangelse, er årvågen prævention kritisk.

Fakta

En periode, der forekommer konsekvent hver 24 til 29 dage anses for at være en regelmæssig periode, selv om cyklusser mellem 23 og 35 dage er fælles...

Typer

Lang sigt uregelmæssighed kan være enten en variation i længden af en menstruationscyklus fra måned til måned eller fravær af perioder for måneder ad gangen. Uregelmæssighed betragtes kortsigtet, hvis en cyklus er gået glip af en måned, men vender tilbage næste og er generelt tilskrives stofmisbrug, stress, ernæring eller en hormonel ubalance.

Årsag

Betydelig vægt gevinst, stress, narkotika og alkohol brug, overdreven motion, spiseforstyrrelser, uterine abnormiteter, polycystisk ovarie syndrom, hormonel ubalance, medicin og dårlig ernæring er alle potentielle årsager til uregelmæssig menstruation.

Risici

En kvinde, der har kort sigt uregelmæssig menstruation har en højere risiko for uplanlagt graviditet da mønster af ægløsning ikke er forudsigelig. Alternativt, anslås det, at lang sigt uregelmæssighed tegner sig for 30-40 procent af fertilitetsproblemer.

Forebyggelse/løsning

Kvinder lider af uregelmæssig menstruation kan finde normalitet i deres cyklus ved at meditere regelmæssigt for at reducere stress, spise en nærende kost fyldt med en række vitaminer og mineraler, herunder calcium, magnesium og fisk kosttilskud og udøve moderat. Også, for at undgå graviditet, det er vigtigt at bruge prævention hver gang der er samleje.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com