Hvad der forårsager en område oversvømmelse?

07/22/2010 by admin

Hvad der forårsager en område oversvømmelse?

Oversvømmelser kan være en af de mest farlige og dyre naturkatastrofer. Fra ejendommen ødelæggelse af drukning og fordrivelse af et stort antal mennesker, kan oversvømmelser være en ødelæggende begivenhed. Nogle steder er tydeligvis mere udsat for oversvømmelser end andre. Områder i nærheden af floder, søer eller vandløb og undertiden havet er mere udsatte for oversvømmelser end i øverste højder fra store vandområder. En håndfuld faktorer er typisk årsag til katastrofale oversvømmelser, der breder sig over et stort område.

Længere tids nedbør

En af de mest almindelige årsager til oversvømmelser er regn. Denne type af oversvømmelser sker hvert år i mange steder, med nogle steder enduring gentagne oversvømmelser. Når nedbør falder for en længere periode, har det vand, der typisk afløb i nærliggende floder eller vandløb under normale omstændigheder ikke tid til at rydde i tid. Den fortsatte nedbør piles og har ingen steder at gå, men at flyde ind i de omkringliggende områder, forårsager en oversvømmelse.

Dæmninger og diger

Områder i nærheden af vandområder, der er beskyttet af en dam eller levee er modtagelige for oversvømmelser bør dam eller levee vige. En pludselig bølge af vand fra en brækket levee, såsom suset af vand i New Orleans efter orkanen Katrina, kan ofte ødelægge strukturer i vejen for strømmen, fange beboere af overraskelse og resultere i et stort antal af drukneulykker.

Tropiske storme

Kraftige regnskyl ledsage ofte tropiske storme, som kan føre til oversvømmelser. Når den fugtige luft fra troperne danner en orkan eller tropisk storm, er store mængder af regn tilbøjelige til at blive inddraget som systemet gør kysten. Hvis området er dårligt rustet til at håndtere de voldsomme regnskyl, er floder, vandløb, søer og andre forekomster af vand tilbøjelige til at sprede sig og oversvømmer lavtliggende områder. Kystområderne typisk i lave højder, gør denne mulighed endnu mere sandsynligt.

Ud over nedbøren fra en tropisk storm eller orkan er der en naturlig stormflod, der skubber havvand ind i landet og kan forårsage kystnære oversvømmelser drevet af vinden og havet.

Tsunami

En af de mest skræmmende årsager til oversvømmelser er en tsunami. Ofte lavet af jordskælv og skiftende i Jordens plader, kan disse massive bølger af vand rejser ved høje hastigheder på tværs af hele oceaner og går ned i jorden med stor kraft, straks oversvømmelser kystområder og ofte ødelægge alt på sin vej. Heldigvis, avancerede systemer til varsling kan advare beboere at søge højere jorden timer i forvejen i visse tilfælde. Dog kan lokalt genereret tsunamier ramme inden for minutter, giver ikke tid til advarsler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com