Oplysninger om prostata

08/30/2011 by admin

Oplysninger om prostata

Prostatakirtlen er en lille orgel, der kan være placeret i bunden af en mands urinblæren. Den gennemsnitlige prostata er om størrelse med en valnød og højst 1½ inches lang. Den primære funktion af prostata er at producere sæd, den væske, der hjælper til at transportere sædcellerne. Alvorlige komplikationer af prostata såsom en forstørret prostata eller prostatakræft kan forekomme. Det er vigtigt at modtage årlige Prostata eksamen til at hjælpe i en tidlig påvisning af kræft.

Funktioner

Ifølge kræftcentre UMPC er prostata, selv sammensat af mindre kirtler. Disse kirtler er indkapslet i fibrøst væv kendt som prostata kapslen. Prostata har fem zoner; den perifere, overgang, anterior, centrale og preprostatic. Den perifere zone er det område, oftest forbundet med prostatakræft og prostatitis (betændelse i prostata).

Funktion

Prostata er vigtigt i produktionen af sæd. Sædblærer, kirtler knyttet til prostata, også hjælpe prostata til produktion af sæd. Sæd er lavet i testiklerne, og når den er oprettet, sæden rejser gennem sædlederen blandes med sæd i prostata før en mands orgasme.

Komplikationer

Hvis prostata vokser for stor, kan dette resultere i en forstørret prostata. I de fleste tilfælde er en forstørret prostata en mindre irritation. Men, hvis det er venstre ubehandlet, alvorlige komplikationer kan opstå. Presset på urinrøret opstår fra det forstørret prostata. Dette kan føre til akut urinretention eller AUR. Ifølge prostata pleje, kan AUR forårsage prostata til at blive stor nok til helt blokere for strømmen af urin. Andre forstørret prostata symptomer kan omfatte blod i urinen, stop and go vandladning, presserende behov for at urinere, hyppig vandladning og manglende evne til at tømme blæren.

Prostatitis

Når din prostata bliver betændt, er denne betingelse kendt som prostatitis. Ifølge UMPC kræftcentre opstår prostatitis i næsten 25 procent af mænd. Prostatitis kan være resultatet af en bakteriel infektion og er ikke smitsom eller resultatet af en kønssygdom. Symptomerne kan omfatte feber/kulderystelser, lændesmerter, smerter i genital regionen, smerter under vandladning og smertefuld ejakulation.

Prostata Cancer

Mayo Clinic, at "prostatakræft er en af de mest almindelige kræftformer hos mænd, der påvirker næsten en ud af seks mænd i USA." Hvis prostatakræft ikke er ordentligt behandlet, kan det være livstruende. Behandling for prostatakræft er mere succesfuld, hvis kræft er opdaget tidligt og kræft er stadig indeholdt i prostata. Symptomerne på prostatakræft kan indeholde blod i urin og sæd, problemer med vandladning og stop-and-go vandladning. Når kræft fremskridt, symptomerne kan omfatte hævelse af benene, smerter i bækkenet, knoglesmerter, ben frakturer og komprimering af rygsøjlen.

Sund prostata

Det er vigtigt, hvis du udvikler generende symptomer såsom urin spørgsmål, taler med en sundhedspleje udbyder. Ved at fange en tilstand i dens primære fase, kan du potentielt ward af potentielle komplikationer såsom en forstørret prostata eller AUR. Uden korrekt pleje af symptomer, kan komplikationer resultere i blokering af urin flow, prostata kirurgi eller manglende evne til at opdage de tidlige stadier af prostatakræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com