Humør Relief: Bærbar lysterapi

09/01/2011 by admin

Humør Relief: Bærbar lysterapi

Lysterapi har vist sig at være en effektiv behandling for mennesker der lider af humørsvingninger, herunder depression, seasonal affective disorder (SAD) og bipolar lidelse. Hvor lys terapi udstyr var engang besværligt og vanskeligt at transportere, indebærer moderne lys terapi bærbare enheder så små som en hånd, der kan nemt flyttes, hvilket gør det lettere at gå om dine daglige opgaver, såsom læsning, sove eller skrive et brev, mens du bliver behandlet. Hvis du lider af en stemning uorden, Spørg din læge om fordelene ved bærbar lysterapi.

Sådan fungerer det

Bærbar lysterapi enheder behandle humørsvingninger ved at levere mere lys til nethinden. Forhøjelsen af lys hjælper til at ændre kroppens naturlige døgnrytme og mindske produktionen af melatonin--det hormon, der får kroppen til at føle sig søvnig. Den overskydende lys forårsager også hjernen til at frigive mere glukokortikoider ind i blodbanen; disse hormoner fremskynde kroppens stofskifte, reducere stress og inflammation og øge immunitet.

Brugsanvisning

Bærbar lysterapi enheder der traditionelt bruges i de tidlige morgentimer. Du kan indstille boksen et par inches over din seng, programmeret til at tænde en time eller to, før du vågner op, eller du kan placere det over dit køkkenbord, mens du spiser morgenmad. Lyskasse bør være flere inches over dit ansigt, peger nedad, således at den nederste del af din nethinde modtager så meget lys som muligt. Denne metode reducerer risikoen for at beskadige nethinden ved at kigge direkte i boksen lys, og det giver også nethinden med en simulering af sollys. Enheden skal være brugt ca en halv time hver morgen og ikke længere end en time om dagen, som det lys, der stammer fra boksen er meget lysere end typiske sollys eksponering.

Forholdsregler

Folk, der har en lysfølsomhed eller fototoksicitet tilstand af hud eller øjne bør ikke bruge bærbar lysterapi kasser. Patienter, der tager visse lægemidler, der gør huden mere sårbare over for virkningerne af sollys bør også undgå bærbar lysterapi behandlinger indtil et par dage efter narkotika er ikke længere i deres systemer. Anvende aldrig fotosensibiliserende cremer eller lotion før du bruger en bærbar lysterapi-enhed, som dette kan medføre hudskader. Hvis du lider af bipolar lidelse, konsultere din læge før du begynder enhver lys terapi behandling, som du skal overvåges nøje af en uddannet kliniker for tegn af Mani, mens du bliver behandlet. Lysterapi, ligesom andre former for antidepressive behandlinger, kan fremkalde manisk stater i mennesker med bipolar lidelse, så bør du afveje risici versus fordele ved lysterapi før det gennemgår behandling.

Typer af lys

Bærbar lysterapi enheder kan enten levere hvid (fuld-genfærd) lys, blåt lys eller grønt lys. Mens hele spektret lys er stærkere end blå eller grøn, kan de ikke filter ud nok af ultraviolet (UV) stråler være sikker med regelmæssig brug. Blå lys enheder filtrerer de skadelige UV-stråler og er de mest populære typer af lys terapi enheder solgt i dag. Grønt lys enheder filtrere mere stråler end blå lys enheder, men måske ikke så effektiv som hvid eller blå lys til behandling af affektive sindslidelser.

Risici

Risikoen for foto lys terapi er ikke blevet undersøgt på lang sigt. Der er en lille risiko for at mennesker med bipolar lidelse kan udvikle altfavnende maniske episoder mens de gennemgår lysterapi, men denne risiko kan styres med tilsyn af en uddannet kliniker under behandling. Andre risici inkluderer makuladegeneration i folk, der ser direkte ind i lyskilden over en lang periode, fototoksicitet eller lysfølsomhed med langvarig brug i mennesker, der har en disposition til disse betingelser og eventuel hudskader med langvarig brug af boksene hele spektret hvide lys terapi.

Mulige bivirkninger

Mulige bivirkninger af lys terapi omfatter kvalme, irritabilitet, opkastning, hovedpine, søvnbesvær, mundtørhed, mani (i manisk-depressives) og øjen-stamme. De fleste bivirkninger er milde, når de opstår og kan gå væk efter patienten har justeret til niveauet af lys. Patienter rådgivet til at ændre tidspunktet på dagen, når de underkastes behandling eller tage pauser under længere behandlinger for at undgå potentielle bivirkninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com