Hjernerystelse og hoved skade instruktioner for patienterne

09/22/2011 by admin

Hjernerystelse og hoved skade instruktioner for patienterne

En hjernerystelse er en skade i hovedet forårsaget af en pludselig, direkte slag i hovedet. Sådan et slag kan bump din hjerne, får det ikke til at fungere normalt. Nogle patienter med hjernerystelse opleve forstyrret vision og tab af balance. Andre symptomer omfatter forvirring, sløret tale, kvalme, hovedpine, følsomhed over for lys, sløret syn og hukommelse tab.

Instruktioner

• Anvende is straks. Anvende is til dit hoved skade kan reducere størrelsen på bule eller bump, der kan udvikle sig i stedet for traumet. Læg ikke isen direkte på huden; Brug en vaskeklud som en barriere. Anvende is til 20 til 30 minutter ad gangen og gentag hver to til fire timer i de første 24 timer efter traumet.

• Tag en milde smertestillende hvis du oplever smerter. Acetaminophen er at foretrække fordi ibuprofen eller acetylsalicylsyre kan forværre blå mærker.

• Overvåge dine symptomer til at sikre, at du ikke har en mere alvorlig skade i hovedet. Hvis du oplever kvalme, usikker gangart, forvirring, vedvarende svimmelhed, nakkesmerter, hjertebanken eller visuelle ændringer, kan dit hoved skade være mere alvorlige end du oprindeligt troede. Fordi hjernerystelse kan forårsage dig til at blive forvirret, være sikker på at informere familiemedlemmer, kollegaer eller andre omkring dig, du har fået et slag i hovedet og bede dem om at være på udkig efter usædvanlige adfærd.

• Søge lægehjælp, hvis symptomer udvikler. Ikke køre selv til dine lægelige udbyder. Har et familiemedlem eller ven tager dig eller ringe til en taxa.

• Hvile og begrænse dine aktiviteter. Det er meget vigtigt, at du ikke gentager din skade i hovedet. Gentag hovedskader og hjernerystelse kan have kumulative virkninger på hjernen, som kan føre til permanent hjerneskade eller død. Ikke genoptage dine normale aktiviteter, navnlig eventuelle deltagelse i sport, hvis du stadig oplever symptomer, og indtil du er ryddet af din læge.

Tips & advarsler

  • Hvis du har oplevet noget mere alvorligt end en mindre bule på hovedet, søge lægehjælp omgående; forsøg ikke at behandle en alvorlig hjernerystelse eller hoved skade dig selv.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com