SIGECAPS Screening for Depression

09/11/2011 by admin

SIGECAPS Screening for Depression

SIGECAPS er en huskeregel anordning, at mental sundhed fagfolk bruger ofte nemt huske symptom indikatorer for depression. Som depression har mange symptomer, og fordi depression ikke ser det samme i hver enkelt klient, kan det være nyttigt for mental sundhed fagfolk til at huske denne huskeregel.

S

Den første S i SIGECAPS står for søvnforstyrrelser. Søvnforstyrrelser ledsage ofte depression. En deprimeret person kan have problemer med at falde i søvn eller sove. Dette kaldes søvnløshed. Derimod kan en deprimeret person begynde at sove meget mere, end de plejede. Dette er kendt som hypersomni.

Jeg

Jeg står for interesse reduceret. Mennesker der lider af klinisk depression ofte har faldt interesse i fornøjelse. Dermed kan de ikke længere nyde gå ud med venner, ikke ønsker at gøre aktiviteter de plejede at nyde eller få mindre glæde af realisering, så ville de engang.

G

G står for skyld og selv skylden. Deprimerede mennesker føler sig ofte en stor mængde af skyld (vejr det være rationelt eller irrationelt skyld). De kan også bebrejde sig selv for et utal af omstændigheder. For eksempel, kan en deprimeret person bebrejde sig selv, hvis en ven ikke nyde sig selv til en fest.

E

E står for energitab og træthed. En deprimeret person føler ofte, at hver dag opgaver tager en enorm mængde af indsats. Små bevægelser som gør gøremål eller at holde en tidsplan kan blive vanskelig på grund af en mangel på energi.

C

C står for koncentration problemer. Depression gør det svært for en person at koncentrere. Det kan være svært at fokusere på samtaler, foredrag, læsning og lignende.

A

En står for appetit ændringer. Når en person bliver deprimeret er det almindeligt, at hans appetit til at ændre. Mange, der lider depression ikke længere har energi til at spise og kan tabe. Andre kan klare gennem spise og finde sig selv at få en masse vægt.

P & S

P står for psykomotoriske ændringer. Psykomotoriske ændringer betyder, at en persons bevægelse og tale kan ændres. En deprimeret person kan begynde at tale langsommere, bevæge sig langsommere og kan generelt synes som om de har blevet bremset. Dette kan skyldes manglende koncentration eller en optagethed af hans tanker. Derimod kan en person begynder at tale hurtigt og flytte, når de vil normalt blive stadig. Mund trykke, og en overdrevet forskrækket reaktion er fælles. Dette kan skyldes, at depression og angst ofte går hånd i hånd.

S står for selvmordstanker, måske det mest vigtige ting at screene for ved vurderingen af en person for depression. Selvmord er en farlig symptom, og hvis nogen er selvmordstanker er det vigtigt at søge hjælp hos en professionel.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com