Forholdsregler mod slagtilfælde

10/10/2011 by admin

Slagtilfælde opstår, når hjerneceller er berøvet af ilt og næringsstoffer på grund af en indsnævring blodkar eller en blodprop, ifølge det amerikanske Department of Health and Human Services' Agency for Healthcare Forskning og kvalitet. Symptomerne på slagtilfælde omfatte følelsesløshed eller prikken på den ene side af kroppen, synsproblemer, sløret tale, svært ved at gå og klodsethed. Uden umiddelbar medicinsk intervention, kan alvorlige komplikationer opstå. Men 80 procent af alle slagtilfælde kan forebygges, hvis folk tager forholdsregler, National Stroke Association siger.

Sund vægt

En afgørende måde at vogte slagtilfælde er at opretholde en sund vægt eller at tabe overvægt, den amerikanske Centers for Disease Control og forebyggelse siger. Mennesker, der er overvægtige eller fede og har en body mass index eller BMI, 25 eller flere øge deres chancer for at få et slagtilfælde. Normal vægt varierer fra person til person, men normal BMI svinger mellem 18 og 24,9. Ordentlig ernæring og motion hjælpe dig med at opretholde en sund vægt. En sund kost indeholder friske frugter og grøntsager og hele korn, er lavt natrium og mættet fedt, og udelukker forarbejdede eller stegte fødevarer. Du kan opretholde en sund vægt ved at få mindst 30-60 minutters motion om dagen.

Kontrollere blodtryk og Diabetes

To andre vigtige risikofaktorer for slagtilfælde er højt blodtryk og diabetes, siger National Stroke Association. Mennesker, der konsekvent har blodtryk aflaesninger højere end 80/120 stigning deres slagtilfælde risici. American Diabetes Association siger normal blodsukker aflæsninger spænder fra 126 milligram pr deciliter eller mg/dl, til 140 mg/dl. Mg/dl måle mængden af glukose passerer gennem blodbanen. Mennesker med diabetes og højt blodtryk skal følge lægernes anbefalinger, tage ordineret medicin og forfølge en sund livsstil.

Tobak og alkohol

Ryge og drikke store mængder alkohol øger slagtilfælde risiko. Centers stoke for Disease Control og forebyggelse siger, at tre år efter mennesker stoppe med at ryge, de reducerer risici. Over-the-counter, holistisk og læge-anbefalede metoder hjælpe mennesker rygestop. Begrænse alkoholholdige drikkevarer til en drink om dagen.

Kontrol kolesterol

National Stroke Association siger, at folk skal vide deres kolesteroltal som en forholdsregel mod slagtilfælde. Højt kolesteroltal angiver, at arterierne kunne udvikle plak, som indsnævrer arterier og reducerer blodgennemstrømning. Samlede normal kolesteroltal aflæsninger er mindre end 200. LDL, det "dårlige" kolesterol, øger en persons risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde. Læger ordinere sommetider medicin for at kontrollere kolesterol og anbefale livsstilsændringer for patienter med forhøjet kolesterol som måder at mindske slagtilfælde risici.

Atrieflimren

Atrieflimren er en uregelmæssig hjerterytme, der ændrer hjertets evne til at arbejde ordentligt og effektivt. National Stroke Association siger, at mennesker med denne betingelse kan udvikle blodpropper, der kan blokere for skibe, der transporterer ilt-rigt blod til hjernen. Læger bruger elektrokardiogrammer for at diagnosticere patienter med atrieflimren. Retsmidler omfatter blodfortyndende medicin, såsom aspirin, eller warfarin og andre receptpligtige lægemidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com